ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

TARIM DIŞI ARAZİLER

TARIM DIŞI ARAZİLER

Geçtiğimiz ay Tarım Bakanı Faruk Çelik, köy nüfusu azaldığından ekilmeyen birçok arazinin olduğunu, bu arazilerin ekilmesi için tedbir alacaklarını belirtti. 

Buna yakın bir tehlikeden daha bahsetmek istiyorum. Büyük şehirlerde yaşayan, hali vakti yerinde, parası olanlar, şehrin bunaltan yaşantısından bıktı. Bunlar Anadolu'muzun birçok köyünden üreticinin tarımdan istediği kazancı elde edememesinden istifade ederek tarla alıyor. Ekilmiyor, biçilmiyor. 'Bir gün gelir bir ev yaparım, şehirden uzak yaşarım' düşüncesiyle hareket ediyor. 

Bir kısım Dünya, Türkiye her geçen gün nüfusunu artırıyor. Bir gün tarımda ne üretilirse para edecek bende arazi alayım fırsat bulduğumda tarıma başlarım düşüncesiyle arazi alıyor. 

Bazıları 3-5 dönüm tarla alayım yazlık bir ev, fidan dikeyim, fırsat bulduğumda gelir vakit geçiririm düşüncesinde. İlimizde de bu şekilde bir çok arazi satıldı ve bugün bomboş duruyor. Ülkemiz için bu tarım arazilerin çalıştırılmaması büyük kayıp. 

Tarımda geç veya yanlış alınan kararların telafisi zor oluyor. İlgilileri uyarmak için bu hususu gündeme taşımak istedim.  

 

Bu yazı toplam 2246 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR