Tarla faresine dikkat!

Tarla faresine dikkat!

Bilecik Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince üreticilere yönelik “Tarla Faresi ile Mücadele Eğitimi” başlatıldı.

Bilecik Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince üreticilere yönelik “Tarla Faresi ile Mücadele Eğitimi” başlatıldı. Ekipler saha çalışmaları gerçekleştirerek üreticilere bilgilendirmelerde bulundu. Tarla faresine karşı mücadele yöntemleri ve yapılması gerekenlerin anlatıldığı eğitimlerde tarla faresiyle mücadele çerçevesinde çeşitli eğitim ve faaliyetlerin devam edeceği bildirildi.

tarla-faresine-dikkat1.jpg

Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan bilgilendirmede, şu ifadelere yer verildi:

“Bitkisel üretimde genel zararlılar arasında tarla faresi önemli bir yer tutmaktadır. İklim şartlarının canlının yaşamsal faaliyetine uygun olarak gittiği dönemlerde zarar oranı önemli ölçüde artış göstermektedir. Tarla fareleri genel olarak 4-6 arasında giriş deliği açarlar. 10-70 cm arasında değişen derinlikte açtıkları galerilerde yaşarlar ve gece saatlerinde faaliyet gösterirler.

Mücadelede, tarla faresinin giriş yapabileceği alanların belirlenmesi, belirlenen alan ile ürün bulunan tarla arasına derince sürülmüş 1–1,5 m’lik bir şerit oluşturulması tarla faresinin buradan tarlaya ulaşıp zarar vermesini büyük ölçüde engelleyecektir.

Kimyasal mücadeleye başlanmadan önce tarlaların gezilerek deliklerin kapatılması, ardından birkaç gün sonra kapatılan deliklerden açılanları inceleyerek beslenmek için kullandığı deliklere iç kısmına gelecek şekilde plastik veya tahta kaşıkla 2-3 adet zehirli buğday yeminin bırakılması gerekmektedir. Yem uygulamasından birkaç gün sonra tarlaların gezilerek varsa ölen tarla farelerinin toplanarak gömülmesi doğadaki diğer canlıların zarar görmemesi için büyük önem arz etmektedir. Ayrıca tarla faresi mücadelesinde başarı sağlanması için mücadelenin topluca yapılması gerekmektedir.”

tarla-faresine-dikkat2.jpg

Bu haber toplam 122 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.