MUZAFFER TEKELİOĞLU

MUZAFFER TEKELİOĞLU

TATİL SİZİN HAKKINIZ

TATİL SİZİN HAKKINIZ

Dört aylık bir çalışmanın neticesinde on beş günlük tatile girmiş bulunuyoruz. Bir taraftan yazılılar, diğer taraftan ödevler, hafta içi, hafta sonu kursları derken tatile girdik. Gün geldi öğretmenlerinizle şakalaştınız, güzel günler geçirdiniz, gün geldi öğretmenlerinizin eleştirilerine maruz kaldınız. Üzüldünüz, belki de kızdınız. Gece gündüz sizin başarınız için gayret gösteren öğretmenlerinizin kıymetini, değerini gün gelecek öğreneceksiniz.

Bazı arkadaşlarımız karneleri ile birlikte takdir, teşekkür belgelerini aldı, bazılarınız ise zayıfsız bir karne getirdi. Bazılarınız ise karnelerinde zayıfları görünce üzüldüler. Hiç vakit geçirmeden kendi kendilerine söz verdiler. İkinci dönem çok çalışacağım, zayıflarımı kurtaracağım ve teşekkür, takdir getireceğim diye…Biz sizlere güveniyoruz. İsteyerek ve sistemli bir şekilde çalıştığınızda hepiniz başarılı olursunuz. Bir alime sormuşlar: “Bir çocuğun başarabilmesi için ne kadar akla ihtiyaç vardır?” diye… O alim şöyle cevap vermiş:” Kapının önünde bulunan 3-4 çift ayakkabıdan kendi ayakkabısını bulabiliyor ve düzgün bir şekilde giyebiliyorsa o akıllıdır, mutlaka başarır. Yeter ki istesin, yeter ki azmetsin” sizler de başarırsınız…

Sevgili öğrenciler…Şimdi tatil zamanı…on beş günlük süre içinde dinleneceksiniz, eğleneceksiniz, enerji, depolayıp ikinci kanaat dönemine hazırlanacaksınız. Dinlenmenin bir yolu da sevdiğiniz, ilgi duyduğunuz masal ve hikâye kitaplarını okumak…Bu konuda ilkokul öğrencileri çok şanslı. Belediye Başkanı Fatih Bakıcı abileri çocuklar tatilde okusun diye onlara hikâye kitabı setleri dağıttı. Eğitime verdiği katkıdan dolayı kendisine teşekkür ediyoruz.

Başarının anahtarı sevgiden geçer. Sevmek her sıkıntıyı giderir. Sevmek ve istemek başarıyı getirir. Okulunu seven, öğretmenlerini seven, anne ve babasını seven, kısacası ülkesini seven her fert başarılı olmak durumundadır. Benim sizlerden isteğim tatil boyunca gezin, oynayın ve dinlenin…Yatağınıza yattığınızda uyumadan önce sistemli ve disiplinli bir şekilde çalışacağınıza söz verin. Bir program yapın… Nasıl hiç bıkmadan usanmadan damla damla akan su mermeri eritiyorsa, siz de devamlı ve programlı çalıştığınızda başarılı olacaksınız. Sizin başarınız hepimizi mutlu edecektir. Anne ve babalarınızın sizden beklentisi derslerinizde başarılı olmak, toplumda örnek olabilecek bir kişiliğe sahip olmanızdır.

İyi tatiller çocuklar…

 

Bu yazı toplam 1748 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
MUZAFFER TEKELİOĞLU Arşivi
SON YAZILAR