TATİL ZİLİ ÇALDI

TATİL ZİLİ ÇALDI

Bilecik'te, ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenciler, karnelerini alarak yaz tatiline tatile girdi.

1-130.jpg

İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, 2015-2016 eğitim öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla Bayırköy İlk ve Ortaokulunda düzenlenen karne dağıtım töreninde, il geneli 167 okulda görev alan 2 bin 400 öğretmen ile 35 bin öğrencinin eğitim öğretim yılını tamamladığını bildirdi.

Her bitişin yeni bir başlangıcı beraberinde getirdiğini ve geçmişini iyi bilen, sağlam temellere oturtan, geçmişiyle korkusuzca yüzleşen ve hatalardan ders çıkarıp geleceğe ulaşan bireylerin geleceğin de sahipleri olacağını ifade eden Milli Eğitim Müdürü Altınkaynak, şöyle konuştu:

"Çocuklarımızı yetiştirirken akademik başarılarını önemsediğimiz kadar, onların milli, manevi ve ahlaki değerlere sahip, sağlam bir kişilik sahibi olmalarını da önemsememiz gerektiğinin kesinlikle unutulmaması gerektiğini, bir insanı ahlaken eğitmeden, sadece zihnen eğitmenin topluma bir sorun kazandırmaktan başka bir işe yaramayacağını belirtmek isterim. Eğitime inanmak, insana inanmaktır. Eğitime yapılan hizmet ve yatırım, ülkeye, insanlığa yapılan yatırımdır.Uzun vadede ülkelerin gerçek kurtuluşu ancak insanları iyi yetiştirmekle, yani iyi bir eğitim ile mümkündür. İnsanlar, ancak eğitim sayesinde kendi ayakları üzerinde durabilen, kimseye muhtaç olmayan, kendi hayatını rahatça sürdürebilen ve ülkesine katkılar sunabilen bireyler haline gelirler.Başarı, birden çok etkene bağlı olarak ulaşılabilen bir sonuçtur. Başarıya ulaşmada sorumluluk duyma, planlı çalışma, ulaşılabilir hedeflere sahip olma ve kararlı olma zorunluluğu vardır. Bu etkenlerin tamamı vazgeçilmez öneme sahiptir. Ve ancak hepsi bir arada olduğunda başarı kaçınılmazdır. Bugün alınan karneler öğrencilerimizin bir yıl boyunca okul yaşantılarında gösterdikleri performansın değerlendirilmesi olacaktır. Elbette bir insanın değeri rakamla ölçülemez; ancak alacağınız karneler, sizin emeklerinize biçilmiş birer karşılıktır."

2-121.jpg

Öğrencilere de seslenen Milli Eğitim Müdürü Altınkaynak, 1 yılın yorgunluğunu tatillerde atmak en büyük hakları olduğunu belirterek, "Ancak unutmayınız ki dinlenmek sadece boşa vakit geçirmek demek değildir. Mutlaka bir tatil programı hazırlamalı, konu tekrarı yapmalı ve bol bol kitap okumalısınız. Bunların yanında, tatil programına, sevilen ve yararlı televizyon programlarını izlemeyi, arkadaşlarınızla bir araya gelip ortak etkinlikler yapmayı, hobilerinize daha çok zaman ayırmayı da eklemelisiniz. Ancak tüm bunları yaparken ölçülü davranmak gerektiğini unutmayınız." diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Altınkaynak velilere ise karnelerin çocuklarının nasıl bir insan olduğunu değil, onların okul derslerindeki durumlarının nasıl olduğunu ortaya koyan belgeler olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu bilinçle çocuklarınızın karnelerini değerlendirirken onların kişiliklerini zedeleyici, öz güvenlerini yitirmelerine yol açıcı suçlamalardan kaçınınız. Çocuklarınızın başarısızlığını problem yapmayın, başarılarını da abartmayın. Çocuklarımız karneden daha önemlidir. Problemlerinizi bir aile sıcaklığı içinde çözmek, çocuklarınızın başarısını hep beraber paylaşmak en büyük arzumuzdur. Her anne ve baba, çocuğunun iyi bir eğitim alarak toplumun kültürlü, saygın ve yararlı bireylerine dönüştürülmesi amacı ile her türlü olanağı seferber etmekte, her türlü çabayı göstermektedir. Sizlerin de bu bilinci taşıdığınızı biliyoruz."

3-067.jpg

Vali Yardımcısı Mustafa Güney ve beraberindekiler, başarılı olan öğrencilere ödüllerini vermesi ve halk oyunları gösterisinin ardından sınıfları gezerek, öğrencilere karnelerini dağıttı.

Karne dağıtımın ardından Sağlık Bakanlığınca çocuk ve gençlere fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılarak sağlıklarının korunması, bisiklet kullanımının teşvik edilmesi amacıyla "Sağlıklı beslenme ve hareketli hayat programı" kapsamında "Sağlık için hareket et" sloganıyla il genelindeki ortaokullarda başarılı olan öğrencilerden 3 olmak üzere 141 ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Sevgi Evlerinde kalan öğrencilere 76 bisiklet olmak üzere toplam 217 adet bisikletin dağıtımı gerçekleştirildi.  

4-027.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 1952 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.