TEDES AYNEN DEVAM!

TEDES AYNEN DEVAM!

İl Trafik Komisyonu, Bozüyük’te Şubat ayında uygulamaya konulan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) ile ilgili İçişleri Bakanlığı'nın gerekli düzenlemelerin yapılması yönündeki talimatı üzerine bir toplantı gerçekleştirdi. 

İl Trafik komisyonunun Yeşilkent Mahallesi mevkiinde hız sınırını arttırması bekleniyordu ancak komisyon hız sınırlarında herhangi bir değişiklik yapmadan TEDES’in aynı hız sınırlarıyla uygulamaya devam edebileceği yönünde karar aldı.

Komisyon, hız limitlerinin aynı kalmasına karar verirken, ilgili firmanın TEDES uygulamasının gerçekleştirildiği bölgelerde uyarıcı levha ve ışıklı tabelaları daha belirgin ve rahat görülebilir bir konuma getirmesi gerektiği yönünde karar aldı. Komisyon kararı, Vali Süleyman Elban tarafından onaylandıktan sonra ilgili firmanın istenilen düzenlemeleri yapmasının ardından TEDES'lerin yeniden çalışmaya başlayacağı öğrenildi.

1-211.jpg

Hatırlanacağı üzere, vatandaşlar arasından 'Tuzak' olarak görülen TEDES uygulamalarıyla ilgili İçişleri Bakanlığı harekete geçmiş ve gerekli düzenlemelerin yapılması için ilgili firmalara süre verilmişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'da TEDES uygulamalarının dondurulduğunu açıklamıştı. Bunun üzerine TEDES uygulamasının yapıldığı Bozüyük'te toplanan İlçe Trafik Komisyonu aldığı kararı İl Trafik Komisyonu'na iletmişti.

Hız limitlerinin artırılmasının beklendiği İl Trafik Komisyonu'ndan bu yönde bir karar çıkmazken, Bakanlığın talimatı üzerine ilgili firmanın gerekli düzenlemeleri yapması yönünde karar alındı. Buna göre, Bozüyük'teki TEDES'lerin uygulayıcı firması TEDES'lerin bulunduğu alanlara gelmeden birkaç yüz metre önce uyarıcı levha ve tabelalar yerleştirecek. Bu argümanlar, rahat görülebilir bir konumda olacak. Ayrıca aydınlatmalarla daha dikkat çekici hale getirilecek.

2-200.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 11675 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum