“TMO, Bilecik’e silo yapmalı”

Bilecik’te hububat hasadının sonuna yaklaştığımız bugünlerde çiftçiler bu yıl zorlu bir hasat sezonu geçiriyor.

Bilecik’te hububat hasadının sonuna yaklaştığımız bugünlerde çiftçiler bu yıl zorlu bir hasat sezonu geçiriyor. TMO’dan randevu almakta yaşanan zorluklar ve buğday fiyatlarının düşüklüğü üreticileri pek de memnun etmiyor.

Osmaneli Ziraat Odası Başkanı Orhan Uğur ile çiftçilerin yaşadığı zorluklar ve hasat dönemine ilişkin bir röportaj gerçekleştirdik. Üreticilerin TMO’ya ürün satmakta yaşadıkları sorunun kökten çözülmesi için Bilecik’e silo yapılması gerektiğini ifade eden Orhan Uğur, “Bilecik’te TMO’nun bir silosu olsa günlük 200 ton değil daha fazla ürün alınır. Böylelikle TMO sisteminde randevu bulmakta sıkıntı yaşanmaz.” ifadesini kullandı.

Orhan Uğur, üreticilerin TMO’ya ürün satmakta yaşadıkları zorluklar ve serbest piyasada fiyatların çok düşük kalmasının önümüzdeki yıllar için risk teşkil ettiğini ifade ederek, “Böyle olursa çiftçimiz ekmez. Artan maliyetlerle birlikte çiftçimiz para kazanamaz duruma geldi. Bu böyle giderse ilimizde ve ülkemizde üretim düşer.” diye konuştu.

Bilecik’te ilk hasadın Osmaneli ilçesinde başladığını aktaran Orhan Uğur, TMO’nun Osmaneli’nde ofis açması halinde Ziraat Odası olarak personel desteği vermeye hazır olduklarını belirtti. TMO yetkililerin Osmaneli’ndeki ekim alanını ve verimi düşük bulduklarından ofis açmak istemediklerini dile getiren Orhan Uğur, “Osmaneli’nde kantarımızda var, buğdayların stoklanabileceği alanımızda var. TMO yetkililerine buradan seslenmek istiyorum ilçemizde TMO’nun 1 ay ofis alması yeterli olacaktır.” şeklinde konuştu.

Orhan Uğur ayrıca, çiftçilerin sorunlarını gündeme getirmemizden ötürün gazetemize ve haber sitemize teşekkürlerini iletti.

osmaneli-ziraat-odasi-baskani-orhan-ugur1.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1307 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum