TMO, en az 2 ay alım yapacak

TMO, en az 2 ay alım yapacak

Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, TMO Eskişehir Başmüdürü Murat Hasçuhadar ile yaptığı görüşme neticesinde TMO’nun Bilecik’te 1 ay olan hububat alım süresinin çiftçilerin talebi ile doğru orantılı olarak en az 2 aya çıkartılmasını sağladı.

Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, TMO Eskişehir Başmüdürü Murat Hasçuhadar ile yaptığı görüşme neticesinde TMO’nun Bilecik’te 1 ay olan hububat alım süresinin çiftçilerin talebi ile doğru orantılı olarak en az 2 aya çıkartılmasını sağladı.

Hatırlanacağı üzere; Gazetemiz Kurucu Sahibi ve Başyazarımız Şadi Erdal, Salı günkü Olaylara Bakış köşesinde kaleme aldığı yazısında TMO'nun 1 aylık alım süresinden Bilecik çiftçisinin tamamının faydalanmadığından bahsetmişti. Şadi Erdal, "Ofis alımlara 15 Haziran’da başlarsa Osmaneli, 15 Ağustos’ta kapanırsa Bozüyük, Söğüt, Pazaryeri köyleri istifade eder." demişti. Şadi Erdal'ın Salı günü yayınlanan yazısının ardından Vali Dr. Kemal Kızılkaya, TMO Eskişehir Başmüdürü Murat Hasçuhadar ile görüşerek TMO'nun alım süresinin en az 2 aya çıkarılmasını sağladı. 

Bilecik’te 1 ay süreyle geçici alım merkezi kuran TMO, hububat alımına en az 2 ay devam edeceklerini açıklayarak arzın devam etmesi ve üretici talebi olması halinde depo ve arazi kiralayarak sezon boyunca alıma devam edeceklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hububat fiyatlarını açıklamasının ardından TMO, alım hazırlıklarını tamamlayarak cins ve kota sınırlaması olmadan alım yapacağını duyurdu. Diğer yandan yapılan açıklamada, 1 Eylül 2022 tarihine kadar TMO iş yerlerine ve lisanlı depolar üzerinden TMO’ya hububat satan üreticilere buğdayda 1000TL, arpada ise 500TL ilave destekleme primi ödeneceği ifade edildi. TMO’ya ürünlerini satmak isteyen çiftçilerin randevu alarak ürünlerini teslim edebilecekleri ve ürünlerin bedelinin de 10 gün içerisinde banka hesapları üzerinden ödeneceği belirtildi.

Üreticilerin emeğini korumak için çalışmalarına devam ettiklerini belirten Vali Kızılkaya; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı hububat fiyatları üreticimizin yüzünü güldürdü. Bizlerde çiftçilerimizin ürünlerini en makul şekilde değerlendirmeleri ve emeklerinin karşılığını almaları için TMO iş birliğinde ilimizdeki alım merkezlerinin faaliyet sürelerinde değişikliğe gidilmesini sağlayarak çiftçimizin dilediği vakit ürününü teslim etme imkanı tanıdık. Böylece çiftçimiz ürününü değerinde satarak destekleme primini almış olacak.” diyerek üreticilere hayırlı olmasını diledi.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 1588 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum