TMO ne zaman kapanacak?

TMO ne zaman kapanacak?

Bilecik’te, hububat hasadının başlamasının ardından TMO tarafından alımlar gerçekleşmeye devam ediyor. Hasadın bittiği ve devam ettiği bölgelerden TMO’nun 1. OSB içerisindeki alım noktasına ürünler geliyor.

Bilecik’te, hububat hasadının başlamasının ardından TMO tarafından alımlar gerçekleşmeye devam ediyor. Hasadın bittiği ve devam ettiği bölgelerden TMO’nun 1. OSB içerisindeki alım noktasına ürünler geliyor. Hasadın yeni başladığı ve başlayacak olan yerlerde ise üreticiler TMO’nun ne kadar açık olacağını merak ediyor.

Bilindiği üzere; Bilecik’te hububat hasadının başlamasından sonra piyasada oluşan buğday fiyatları üreticileri şok etmişti. 6 Temmuz’da TMO’nun alıma başlamasıyla birlikte üretici derin bir nefes almıştı. TMO’nun 7 gün boyunca ürün alımı devam ederken üreticiler TMO’nun ne kadar süre ile açık kalacağını merak ediyor.

tmo-ne-zaman-kapanacak.jpeg

Hatırlanacağı üzere; çiftçilerin TMO’nun kotalı alım yapacağı ve randevularda sıkıntı yaşandığı iddiaları sonrası üreticileri rahatlatan açıklama TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal’dan gelmişti. Genel Müdür Güldal, üreticileri TMO’nun referans fiyatlarının altında ürün satmamaya davet ederken TMO tarafından tüm ürünlerin alınacağını bildirmişti.

Çiftçileri rahatlatan bu açıklamadan sonra üreticilerin şimdiki endişesi ise TMO’nun ne zaman kapanacağına dair. Konuyla ilgili endişe edecek bir durumun olmadığını belirten yetkililer bir kez daha üreticilerin gönlüne su serpti.

tmo-ne-zaman-kapanacak-001.jpeg

TMO yetkilileri, hasat bitene dek Bilecik’te alım yapmayı sürdüreceklerini ifade etti. TMO’nun alım ofisinin Pazar günleri de açık olduğu belirtildi.

Diğer yandan, geçen yılın ürünlerini almayacağını açıklayan TMO, geçmiş yıl ürünlerini getirenlerin olduğunu ifade ederek bir kez daha geçen yılın ürünlerini almayacaklarını kaydetti.

TMO yetkilileri geçen yılın mahsulünü satmaya 2 yıl süreyle TMO’ya ürün satamama yaptırımı ile karşı karşıya kalacaklarını hatırlattılar.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 8747 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum