TOGG C segment sedan modeli için çalışmalarını sürdürüyor: İlk satış ne zaman gerçekleşecek?

Türkiye’nin yerli ve milli otomobili olan TOGG SUV modeli ile satışa sunulmuştu. Satışa sunulduğu günden itibaren Türkiye’nin gözdesi olan otomobil C segment otomobil üretmek için kolları sıvadı.

Türkiye’nin otomotiv sektöründeki gururu olan TOGG hızlı bir giriş yaparak, otomotiv sektöründe önemli rol oynuyor. C-SUV T10X ile tanınan modeli haricinde farklı gövde tipi ile satışa sunmayı hedefliyor. Bu seride satılacak olan ve en çok merak edilen modellerden bir tanesi de C segment sedan. İlk planlamalarda 2025’te piyasaya çıkması beklenirken, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın son açıklamarına göre 2024’ün sonunda satışa sunulmuş olacak.

togg-sedan1.jpeg

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın yapmış olduğu açıklamaya göre, otomotiv şirketlerinin sadece bir gövde ile satış yapmaması gerektiğini daha fazla gövde ile satış yapması gerektiğini belirtti. TOGG bu mantığı takip ederek daha fazla gövde seçenekleri sunulacak. Bir buçuk iki yıl içerisinde yeni gövdenin geleceği belirtildi. Sedan kasanın satışa sunulmasının ardından B segmenti araç için çalışmalara başlanacağı duyuruldu.

togg-sedan.jpeg

TOGG C segment sedan ne zaman satışa sunulacak?

togg-sedan2.jpeg

Türkiye’nin milli otomobili olan TOGG Türkiye’de yoğun ilgi gördü. Bu da yerli otomobilin geleceğinin parlak olabileceğini gösteriyor. TOGG’un sosyal medya üzerinden yapmış olduğu paylaşımlarda yoğun ilgiyle karşılanıyor.

togg-sedan3.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 688 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.