TOKİ KONUTLARI TESLİM EDİLMEYE BAŞLANDI

TOKİ KONUTLARI TESLİM EDİLMEYE BAŞLANDI

Bozüyük’te, (TOKİ) Toplu Konut İdaresi tarafından yapımı tamamlanan 724 adet konut düzenlenen anahtar teslim töreniyle hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı. Anahtar tesliminde ilk gün B1-2 blokta bulunan hak sahiplerinden Halk Bankası’nda işlemlerini tamamlayan 47 kişiye anahtarları teslim edildi. Diğer konutlar da hak sahiplerine Pazartesi gününden itibaren etap etap teslim edilecek.

2-190.jpg

Konut alanında düzenlenen anahtar teslim töreni saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasıyla başladı. Devamında ilk olarak Belediye Başkanı Fatih Bakıcı tarafından bir konuşma yapıldı. Başkan Bakıcı konuşmasında geçmişte Bozüyük’te 2.’inci etap TOKİ konutlarının yapılmaması için dönemin Belediye Başkanı’nın çok uğraş sarf ettiğini ve FETÖ’nün yayın organları tarafından da yapılmaya çalışılan konutlar için karalama kampanyaları yürütüldüğünü söyledi. Buna bazı siyasilerinde alet olduklarını beyan etti. Başkan Bakıcı konuşmasında, “Bozüyük’te 11 yıl önce ilk TOKİ konutları yapıldığında 100 civarında vatandaşımız bu konutlardan faydalanamamıştı. Dönemin milletvekili Fahrettin Poyraz tarafından 2.’inci etap TOKİ konutları yapılmaya çalışılmış yine dönemin belediye başkanı tarafından bu alana 3-5 mezar kazılarak mezarlık yapılmaya çalışılmıştı. Ayrıca FETÖ’nün yayın organları tarafından da yapılmaya çalışılan bu yatırım yalan söylemlerle karalanmaya çalışılmıştı. Yok efendim Suriye’lilerin buraya taşınacağı bile gündeme getirildi. Ancak tüm olumsuz çabalara rağmen bugün 2.’inci etap TOKİ konutlarımızı vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Konutların sadece doğalgaz dönüşümü 6 ay gibi bir zaman aldı. Hem kışın yaklaşması hem de okulların açılmış olması nedeniyle hak sahiplerimizin mağdur olmaması için açılışımızı öne aldık. Belediye olarak kış şartlarında vatandaşlarımızın ulaşımlarını daha sağlıklı sağlayabilmeleri açısından 2 farklı alternatif yol çalışmalarımız da başladı. Konutlarımız hayırlı uğurlu olsun. Konutların ilçemize kazandırılmasında emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımıza, hükümet yetkililerimize, dönemin Milletvekili Fahrettin Poyraz’a, Milletvekilimiz Halil Eldemir’e, TOKİ idaresine, müteahhit firmamıza ve çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi

4-043.jpg

Devamında AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir tarafından bir konuşma yapıldı. Milletvekili Eldemir konuşmasında, “Sizlerle bugün Bozüyük ilçemizde 724 tane konutumuzun anahtarlarının teslimi vesilesiyle buraya geldik. Türkiye’miz her geçen gün gelişiyor her geçen gün bir öncesine göre daha iyi daha güzel daha hızlı mesafe kat ediyor. Zaten insanın ve eşyanın tabiatı da bunu gerektirir. İnşallah önümüzdeki yıllar bunlardan daha iyi yıllar olacak. Ancak şunu da belirtmek isterim TOKİ kurumumuz 1984 yılında kurulmuş bir kurum, TOKİ kurumunu 2002 yılına kadar AK Parti iktidarlarına kadar da hiçbir vatandaşımızın tanıdığı bildiği bir kurum değil. Sebebi de şuydu sadece ve sadece bazı noktalarda afet sonraları oluşan enkazların kaldırılması ve oralarda yeni konutların yapılması. 2002 yılına kadar TOKİ geride bıraktığı 18 yılda toplam 40 bin tane konut yaptı. Bu 40 bin konutunda ağırlığı 1999 yılında yaşamış olduğumuz Marmara depremi neticesinde yıkılan binaların yerine mağdur olan vatandaşlarımıza yapılan binalardı. 2002 yılında Türkiye’de artık hiç bir şeyin eskisi gibi olmayacağını iddia ederek iktidara gelen hükümetimiz sağlıklı kentleşme ve depreme karşı dayanıklı binalar noktasında bir acil eylem planı hazırladı ve bunun neticesinde de bugün bu konutlarımız dahil olmak üzere Türkiye’nin muhtelif yerlerinde 850 tane şantiyemizde 750 bine yakın konut ve 8 bin 500 civarında sosyal donatı alanıyla geride 14 yılı bırakmış olduk. Hamdolsun şuan da Bilecik ilimizde Bilecik’in 1. ve 2. etabı, Osmaneli TOKİ, Pazaryeri tarımsal köy projesi TOKİ uygulaması, Bozüyük’ün 1. Etabı ve geldiğimiz noktada da Bozüyük’ün 2. Etabı ve 724 konut, 1 okul, 1 cami sosyal tesisleriyle tamamlamış oluyoruz. Hedefimiz büyük inşallah Türkiye genelinde 2023 yılına gelirken 1 milyon 250 bin konutu tamamlamış olacağız. Tabi bunları yaparken bunları milletimizin hizmetine sunarken hep birlikte bir olacağız, bu ülkemizin birlik ve beraberliğini korumaya çalışacağız. Ben konutlarımızın ilçemize ve ilimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Konutların ilçemize kazandırılmasında emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Binali Yıldırım’a, hükümet yetkililerimize, dönemin Milletvekili Fahrettin Poyraz’a, Belediye Başkanımız Fatih Bakıcı’ya ve çalışma ekibine, TOKİ idaresine, müteahhit firmamıza ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

3-120.jpg

Vali Süleyman Elban konuşmasında kendisinin de 4 yıl TOKİ konutlarında ikamet ettiğini söyledi. Vali Elban, “Yaklaşık 60 milyon TL’nin üzerinde bir yatırım ile burada adeta yepyeni bir ilçe kuruldu. Bozüyük ölçeğinde baktığınızda bir mahalle gibi gelebilir ama bizim İnhisar, Yenipazar ilçelerimizi düşünürseniz buraya 3-4 tane ilçe kuruyoruz. Okulu, camisi, otoparkları ve sosyal alanlarıyla birlikte her yönüyle dört dörtlük bir oluşturulmuş. Ben de buraya atanmadan önce 4 yıl TOKİ konutlarında oturarak buraya geldim. TOKİ konutları sağlamlık açısından tartışılmaz, plan açısından çok kullanışlıdır. İnşallah bu konutları teslim alıp oturacak vatandaşlarımız ağız tadı ile otururlar. Bu konular vatandaşlarımıza ev olmaktan öte inşallah yuva olur. Sağlık ve huzur içerisinde aileleri ve çocukları ile birlikte mutlu bir şekilde yaşarlar. Bu güzel konutların ilçemize kazandırılmasında emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyor ev sahipleri ve ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Vatandaşların büyük bir merak ve heyecanla beklediği Bozüyük TOKİ konutlarında 724 konut, 1’er adet 24 derslikli İlköğretim Okulu, Cami, Ticaret Merkezi yer alıyor.

5-005.jpg

Anahtar teslim törenine Vali Süleyman Elban, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Kaymakam Köksal Şakalar, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Jandarma Alay Komutanı Hacı Mehmet İnce, TOKİ yetkilileri, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Garnizon Komutanı Bakım Binbaşı Alper Koç, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman Can, Osmaneli Belediye Başkanı Münir Şahin, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, AK Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin, Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli, Belediye Başkan yardımcıları, kurum müdürleri, bazı belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak:İsmet CEP

Bu haber toplam 5619 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum