MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

TOPLANTIDAN NOTLAR-1

TOPLANTIDAN NOTLAR-1

“Marka değerleriyle Bilecik” toplantılarının ikincisi çok verimli geçti. Biliyorsunuz bu toplantılar başlamadan önce 3 köşe yazısı yazmıştım. Artık değerlendirme yazısı da şart oldu.

Ticaret ve Sanayi Odasının toplantı salonunda bir programa ilk kez katıldım. Gerçekten çok güzel bir salon olmuş. İnşaallah Bilecik için çok verimli geçecek toplantılara ev sahipliği yapar. Emeği geçenlere teşekkür ederim.

Toplantıda Ziraat Odalarının ilimizde marka değeri taşıyan zirai ürünleri stant açarak sergilemesi toplantıya gösterdikleri ilgi ve heyecanı gösterdi. Aynı stantları Ticaret ve Sanayi Odasından da beklerdik.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın ev sahipliği yaptığı “Marka Değerleri ile Bilecik” toplantısına Vali Vekili Hasan Kayhan, Rektör Prof. Dr. Azmi Özcan, Milletvekili Bahatin Şeker başta olmak üzere ilgili daire müdürleri, ilçe kaymakamları, belediye başkanları katıldı. İl Genel Meclis Başkanı Hasan Hüseyin Çelik ve İl Genel Meclis Üyeleri tam kadro toplantıdaydı. Ancak Belediye Meclisinin tam kadro bulunmayışı dikkat çekti. Geçen seferki toplantıda daire müdürlerinin tamamı katılmamış ve bu durum tenkit edilmişti. Buna rağmen bu toplantıda da durum pek değişmedi.

Yine dikkat çeken hususlardan biri de MHP İl Başkanı Hüseyin Köymen'in katıldığı toplantıya Ak Parti İl Başkanının katılmamış olması. Milletvekili Dr. Fahrettin Poyraz'da sadece telgraf çekmesiyle yetinmesi katılımcılar tarafından toplantıya yeterli ehemmiyeti vermedikleri şeklinde yorumlandı. Telgraf çekenler arasında hemşehrimiz Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'da vardı. Bakan Avcı'nın telgraf metni okundu. Toplantıya sivil toplum kuruluşlarının ilgisi de oldukça iyiydi.

Toplantının ilk sunumunu Şeyh Edebali'nin vasiyetlerini okuyarak başlayan Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Cihan salonun atmosferini bir anda değiştirdi. Devamında BEBKA'nın hazırlattığı Bilecik tanıtım spotu izleyenlerin beğenisini kazandı.

Toplantıyı organize eden Belediye Başkanı Selim Yağcı konuşmasında birlik beraberlik ve ortak aklın, toplantıda oluşacak sinerjinin ilimize getireceği faydalardan bahsetti. Bilecik'in marka değerlerinden bahseden Yağcı geçen sene ilki düzenlenen toplantıdan tecrübe ile bu toplantıyı sanayi, kültür turizm, tarım alanlarında yoğunlaşarak yaptıklarını söyledi.

Yağcı'nın konuşmasındaki önemli konu başlıklarından biri Bilecik'in bazı marka değerleriin Bilecik Belediyesi tarafından Türkiye Patent Enstitüsüne tescili için başvurması ve tarihi miraslarımızla ilgili çalışmalar. Bu çalışmaları gazetemizde haber yaparak siz değerli okuyucularımıza duyuracağız.

Toplantının ilk oturumu sanayiydi. Toplantı sonunda Milletvekili Bahattin Şeker'in mermer ocaklarıyla ilgili yaptığı konuşma Sanayicilere bir şamar gibi indi. Devamı Salı günki yazımda.

Bu yazı toplam 1527 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR