TRAFİK KOMİSYONUNUN KARARI  GÜZEL AMA EKSİK

TRAFİK KOMİSYONUNUN KARARI GÜZEL AMA EKSİK

Yılbaşından itibaren geçerli olacak kamyon ve daha büyük araçların saat 16.00 ve 19.00 arasında şehir içine girişlerini yasaklayacak düzenleme, güzel ama eksik olarak değerlendirildi.

İl Trafik Komisyonu tarafından şehir içi trafiğini rahatlatmak amacıyla 1 Ocak 2017'den itibaren saat 16.00 ve 19.00  arasında kamyon ve daha büyük araçların şehir içine girişlerine izin verilmemesi yönünde karar alındı.

Alınan bu karar, vatandaşlar tarafından olumlu karşılanırken, trafiğin daha akıcı olması adına bazı öneriler geldi. Trafik çilesinden bunalan Bilecikliler başta toptancılara ait araçlar olmak üzere iş yerlerine dağıtım yapan firmaların araçlarına da düzenleme yapılmasını talep etti.

İl Trafik Komisyonunca alınan kararla, Atatürk Bulvarı üzerinde akşam saatlerinde, resmi daireler, fabrika ve okulların mesai değişimi ve dağılımı  esnasında trafik yoğunluğunun arttığı, artan trafiğe ağır vasıtaların da eklenmesiyle trafiğin durma noktasına geldiği tespit edildi. Bu nedenle, 3 bin 500 kilogramdan az yük taşımacılığı yapan kamyonet, panelvan türü hariç, kamyon, tanker, çekici (tır) gibi büyük araçların 01 Ocak 2017 tarihinden itibaren haftanın  her günü Atatürk Bulvarında Mey İçki Fabrikası önündeki kavşak ile 1. Organize Sanayi Kavşağı arasında saat 16:00 ile 19:00 arasında geçişlerin yasaklanması kararlaştırıldı.

İlimiz şehir içi trafiğine nefes aldırması beklenen bu düzenleme vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanırken, 'Güzel ama eksik' yorumları yapıldı. Trafiğin durma noktasına gelmesinde şehir içerisindeki çift sıra parkların ve toptancılar ile dağıtım işi yapan firmaların araçlarının da etkili olduğunu dile getiren vatandaşlar,"Birçok büyük markete toptancılar tarafından mal getiriliyor. Bu kamyonlar trafiği zora sokuyor. Bunlara da bir düzenleme yapılması lazım. Mesela bir hazır yiyecek mağazasının malzemeleri hep gece 12'den sonra getiriliyor. Hepsi böyle olsa daha iyi olur.

Yine Hamsu Köprüsü'nden itibaren otogara kadar yol kenarları hem gelişte hem gidişte araç dolu. Buralara yapılan parklara ikinci sıralar üçüncü sıralarda eklenince iş iyice çığrından çıkıyor. Trafik ekiplerinin bunlarıda kontrol etmesi lazım. Bunlarda yoluna girerse Bilecik trafiği daha rahat olacaktır" dediler.  

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2884 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum