ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

TRAFİK, TRAFİK, TRAFİK YİNE TRAFİK

TRAFİK, TRAFİK, TRAFİK YİNE TRAFİK

Laf yalama oldu mu tesir etmiyor. Hani vida, somunu yalama oldu mu iş görmez. Trafik sorununu basın ne kadar gündeme getirse de hiçbir önlemin alınmadığı görülüyor. Uzun zamandır yazmasak çizmesek de netice değişmiyor düşüncesiyle yazmaz oldum.

Son defa askerin yemin töreninde yaşanan trafik kargaşası insanları çileden çıkarttı. Her yazımda söylüyorum “Kuralsızlık kural haline geldi.”. Şehir dışında gizli yerlere radar koyup bol para cezası yazmakla şehir trafiği hallolmuyor. Şehrin doğal yapısı trafik sıkışıklığının baş sebebi diyerek işin içinden çıkamayız. Neticede şehrin yerini değiştirecek değiliz. İdarecilerimiz bunun önlemini almak, çaresini bulmak olduğunu fark etmeliler.

Trafik komisyonu zaman zaman aldığı tedbirlerin daha da trafiği aksattığını bilmelerini istiyorum.

1- Yeni Valilik idaresine dönüş yerindeki ışıklandırma devamlı yeşil yanardı. Kırmızı, yeşil dönüşümlü kondu, evvelce devamlı yeşil yanarken kaç kaza oldu da kırmızı, yeşile döndürüldü. Burada lüzumsuz yığılma oluyor.

2- Tepebaşında Ali Rıza Özkay caddesinden yola çıkışta orta yuvarlaktan şehir merkezine dönüşe izin verilmemeli, İl Özel İdaresi kavşağından dönüş yaptırılmalı. Şimdiki hali Ali Özkay caddesinde trafik sıkışıklığına sebep oluyor. Yine aynı yerde orta yuvarlağın dönüşünde kırmızı lamba trafiği olumsuz yönde etkiliyor.

3- Bankalar önünde ikinci, üçüncü sıralar normal hale geldi. Öyle ki bunlara mani olması gerekenleri dahi aynı görüntü içinde bulunuyorlar.

4- Belediye ekmek fırınından otogara kadar her saat ve her an tek şerit trafiğe geçit var. Askeri yemin merasimi günü trafik ekibi heykele kadar ikinci sıraları yaptırmasa da ekmek fırınından sonra yol tek şeride girdiğinden trafik sıkışıklığı had safhaya geldi. İki kilometreden fazla kuyruk oldu.

5- Şeyh Edebali hazretlerine ziyaretlerin olmasını hep istedik ve isteklerimiz gerçekleşiyor. Bu gelenlere trafik sıkıntısı yaşatmamamız lazım. Hem onlar, hem şehir halkı önlem alınmadığından saç baş yoluyoruz. Eskiden Şeyh Edebali’den, orada bulunan eski hamamın yanından, kervansarayın önünden, akasya altı denen yerden ana yola çıkış vardı. O yolu hangi aklı evvel kapattı bilmiyorum hamamın önüne toprak yıkarak kapattı. Yolun devamı halen duruyor. Bu yol kullanışlı hale getirilerek çıkışlar buradan yapılabilir.

Bu tedbirsizlikle insanlar kavgaya götürülür. Saat dörtten sonra ziraat bankası önü resmi arabadan geçilmiyor. Resmi arabaları trafik denetlemiyor mu?

Kapalı Pazar önünün trafiğini trafik polislerinin kontrol etmesi gerekiyor. Binlerce insanın ve arabanın gelip geçtiği Pazar önünde bir tek trafik polisi gören var mı?

Trafikle ilgili her yazımın sonunda şunu söylüyorum hala aynı fikirdeyim. Emniyet müdürünün oturduğu makamdaki camdan bakıldığında görünen meydanda trafik ne zaman düzelirse şehirde trafik o zaman yoluna girmeye başlar. Bir atasözüyle yazıma son vereyim “Herkes evinin önünü temizlerse şehir temiz olur.”.

 

Bu yazı toplam 1692 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR