Turizm Haftası renkli görüntülerle kutlandı

Turizm Haftası renkli görüntülerle kutlandı

Turizm Haftası kutlama programı renkli görüntülere sahne oldu.

15-22 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde program düzenlendi.

Programa; Vali Vekili Akgün Corav, Cumhuriyet Başsavcısı Burak Olgun, BŞEÜ Rektör Yardımcısı Sıddıka Özkaldı, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Yıldız, Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan, bazı daire müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

turizm-haftasi1.jpg

Saygı duruşu ve ardından İstiklal marşının okunmasıyla başlayan programda “2023 Bilecik Tanıtım Filmi” izlendi.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Serkan Bircan, yaptığı açılış konuşmasında, Bilecik’in önemli bir turizm kenti olduğuna dikkat çekerek, “Şehrimizin turizm potansiyelini doğru ve etkili kullanarak ülke genelinde hedeflenen büyük turizm paneline katkı sağlamak için çalışıyor ve çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Ülkemizin 2023 yılında 90 milyon turist ve 100 milyar dolar turizm geliri hedefine Bilecik’ten gereken katkıyı sağlamak istediklerine değinen Müdür Bircan, şöyle devam etti:

turizm-haftasi2.jpg

“’Hızla gelişen turizm sektöründen ilimizin de pay alabilmesi, turizm alanında hak ettiği noktaya gelebilmesi için yoğun bir gayret içerisindeyiz. Bilindiği üzere Bilecik ili Marmara bölgesinin incisi, taşı mermer, toprağı seramik, yaprağı ipek, dirilişin, kuruluşun ve kurtuluşun beşiği, Şeyh Edebali diyarı, Osmanlı sancağı ve Ertuğrul ocağı olarak önemli bir yer tutmaktadır. Türkiye’nin kalbi konumunda önemli stratejik ve kozmopolit bir yapıda olan ve çevresinde yaklaşık 25.000.000’luk nüfusa sahip önemli bir turizm şehri olarak nitelendirilen, yeşilin, mavinin her tonun sergilendiği ve aynı zamanda kurtuluşun imgesi, milli mücadelenin çetin süreçlerini zaferle taçlandıran kutlu şehir Bilecik, tarih ve inanç turizminde de önemli bir yer tutmaktadır.

Bakanlığımız Türkiye yüzyılları verileri içerisinde Cumhuriyetimizin 100. Yılı olan 2023 yılında 90.000.000 turist 100 milyar dolar turizm geliri hedeflemiştir. Hal böyle iken bizler de tarih kültür ve tabiat şehri Bilecik’imizde ilimizin turizmini geliştirmek için hep birlikte ve ortak hareket etmemiz gerekmektedir.

Bu nedenle rehberinden, otel işletmecisine, belediyelerimizden, kaymakamlıklarımıza, çiftçimizden, sağlık personeline, yatırımcılarımızdan esnafa kadar tüm sorumluların dayanışma ve birlik içerisinde koordineli bir şekilde hareket etmeleri önem arz etmektedir. Biz şehrimizin turizm potansiyelini doğru ve etkili kullanarak ülke genelinde hedeflenen büyük turizm paneline katkı sağlamak için çalışıyor ve çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

turizm-haftasi3.jpg

Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından oratoryo gösterisi sergilendi. Gösteride deprem felaketinin yaşandığı 11 ilimize yapılan atıflar salondan büyük alkış topladı. Daha sonra sahneye çıkan Bursa Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı kulakların pasını sildi.

turizm-haftasi4.jpg

Programın son bölümünde birçok yabancı ülkeden ilimize gelen üniversite öğrencileri salonu selamlayarak birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Programın ardından Vali Vekili Akgün Corav ve diğer protokol üyeleri, Bilecik Yöresel Ürünlerinin sergilendiği stantları ve resim sergisini ziyaret ettiler.

turizm-haftasi5.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1257 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum