TÜRK OCAKLARI ‘HOCALI’YI UNUTMADI

TÜRK OCAKLARI ‘HOCALI’YI UNUTMADI

Türk Ocakları Bilecik Şubesi tarafından düzenlenen ‘Geçmişten Günümüze Ermeni İşgalleri ve Hocalı Katliamı’ konulu konferans düzenlendi. 

Hocalı Katliamı’nın 26. yılı dolayısıyla Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen konferansa, Başbakanlık Başdanışmanı Prof. Dr. Aygün Attar konuşmacı olarak katıldı. Konferans, büyük ilgi görürken salon hınca hınç doldu. 

Konferansa, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Garnizon Komutanı ve Askerlik Şubesi Başkanı Personel Yüzbaşı Müslüm Akdoğan, Müftü Necati Akkuş, Türk Ocakları Bilecik Şube Başkanı Taner Bilgin, Gazetemiz Sahibi Şadi Erdal, Yazı İşleri Müdürümüz Mücahid Erdal, Osmaneli Haber Gazetesi Sahibi Mehmet Erdal, Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı. 

1-474.jpg

Hocalı Katliamı ile ilgili slayt gösterisinin izlenmesinin ardından açılış konuşmasnı gerçekleştiren Türk Ocakları Bilecik Şube Başkanı Doç. Dr. Taner Bilgin, Azerbaycan ve Türkiye’nin iki devlet tek millet olduğuna vurgu yaparak, “Azerbaycan halkının kederi kederimiz, sevinci sevincimizdir” dedi. 

Başkan Taner Bilgin, Türk Ocakları’nın Osmanlı’dan günümüze ulaşan en eski ve köklü sivil toplum kuruluşu olduğuna dikkat çekerek, “Türk Ocağı’nın tek gayesi; Türk Milleti’ne hizmet etmektir. Bugünde amacımız bundan farklı değildir. 

26 Şubat 1992 tarihinde Ermeniler tarafından Azerbaycanlı kardeşlerimize karşı gerçekleştirilen büyük vahşeti anmak için burada toplanmış bulunmaktayız. Azerbaycanlı kardeşlerimizle beraber tüm Türk halkının ve soydaşlarımızın içini yakan Hocalı Katliamı’nın üzerinden 26 yıl geçti. Tarihe kara bir leke olarak geçen Hocalı’da hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. 

Rahmetli Ebulfez Elçibey’in güzel bir sözü var ‘Biz, Türkiye ile dost değiliz. Zira dostluk sonradan birbirlerini tanıyan insanlar arasında kurulur. Bizler kardeşiz’ cümlesinden hareketle bir millet iki devlet can Azerbaycan’ın kederi kederimizdir, sevinci sevincimizdir. 

2-477.jpg

İnsanların hayatlarında bazı dönem noktaları vardır benim içinde bugün konferansı verecek olan kıymetli hocam Prof. Dr. Aygün Attar ile tanışmam dönüm noktasıdır. Zira bu tanışma ve sonrasındaki yönlendirmeleri sayesinde naçizane bugünkü akademik kariyerime sahibim ve sizlerin karşısındayım. Yoğun programına rağmen bizi kırmayıp iştirak ettiği için kendisine teşekkür ediyorum. Kendisi Ermeniler konusunda duayen diyebileceğimiz bir kişidir” dedi. 

Taner Bilgin’in açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Başbakanlık Başdanışmanı Prof. Dr. Aygün Attar, Bilecik’ten olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başladı. Prof. Attar, Türk Ocakları Bilecik Şube Başkanı Doç. Dr. Taner Bilgin’e ise ‘Oğlum’ diye hitap ederek şunları aktardı:

“Benim için bu bölge çok önemlidir. Burada olmak gurur vericidir, dünyanın efendisi olan devletin kurulduğu coğrafyada olmaktan mutluluk duyuyorum. Bu programı organize eden manevi oğlum, adam gibi adam, doçent olmasıyla ve Türk Ocağı’nın başında olmasıyla gurur duyduğum Taner Bilgin’e başarılar diliyorum. Türk Ocaklı belediye başkanımızın olmasından ayrıca mutlu oldum” dedi. 

Prof. Dr. Aygün Attar, Hocalı Katliamı’na ilişkin konuşmasında, 1992 yılında yaşanan olayların insanlığın iflas ettiği bir olay olduğunu anımsatarak, “Normal insanın yapamayacağı bir cinayet ile karşı karşıyayız” dedi. 

1915 olayları ile ilgili Hollanda Parlamentosu’nun aldığı kararın tamamen siyasi bir hadise olduğunu aktaran Prof. Dr. Aygün Attar, Ermeni Soykırımı yalanının iç yüzünü anlattı. O dönemde yaşananların tehcirden ibaret olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti:

3-361.jpg

“Şunu iyi bilmek gerekir; adalet çifte standartla olmaz, hukuk etik kimliklere göre değişmez. 1992’de dökülen o kanların kokusu o topraklarda durmaktadır. Dünyanın gözü önünde ‘Soykırım’ olmasına rağmen BM, Avrupa parlamentoları görmezden gelmektedir” şeklinde konuştu. 

Başbakanlık Başdanışmanı Prof. Dr. Aygün Attar’ın konferansı büyük ilgiyle takip edildi. 

Konferansın sonunda, Türk Ocakları Bilecik Şube Başkanı Doç. Dr. Taner Bilgin ve Belediye Başkanı Selim Yağcı Prof. Dr. Aygün Attar’a hediye takdiminde bulundu.  

4-132.jpg

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2115 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum