TÜRK OCAKLARI'NDA GÖREV DEĞİŞİMİ

TÜRK OCAKLARI'NDA GÖREV DEĞİŞİMİ

Türk Ocakları Bilecik Şube Başkanlığına Yrd. Doç. Dr. Taner Bilgin seçildi.

Türk Ocakları Bilecik Şubesi Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Bugün saat 15.00'te Türk Ocakları şube binasında gerçekleşen olağan genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Abdülkadir İlgen başkanlığında divanın oluşturulması ile genel kurul gündemine geçildi. 

Seçimli genel kurulda, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Fen-Edebiyat Fakültesi İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Taner Bilgin, mevcut başkan Ertuğrul Açıkgöz'den başkanlığı devraldı.

1-256.jpg

Türk Ocakları'nın yeni başkanı, kendisini başkanlığa layık gören herkese teşekkür ederek, yeni yönetimin Türk Ocakları'na hayırlı olmasını diledi. Başkan Bilgin, genel kurulun ardından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"1912 yılında Mehmet Emin Resulzadenin, Yusuf Akçuranın, Gaspıralı İsmail Beylerin önderliğinde kurulmuş olan ve bugün Osmanlı'dan günümüze kadar ulaşan en eski ve köklü sivil toplum örgütü olan Türk Ocağı'nın Bilecik'teki Başkanı olmaktan dolayı büyük bir şeref duyuyorum. 

Öncelikle Bilecik Türk Ocağı'nın kuruluşundan itibaren emeği geçen başta kurucu başkanımız Metin Zevkli ve onun saygı değer eşi hepimizin, bütün ocaklıların ablası, Feriha Hanımefendi olmak üzere ocağımıza hizmeti geçen tüm başkanlarımız yönetim kurulu üyelerimiz ve tüm aziz ocaklılara şükranlarımı arz ederim.

2-243.jpg

Türk Ocaklarının kuruluş nizamnamesi "Türk Ocakları Türklerin faidesine çalışır bir cemiyettir" ifadesiyle başlar. Bizim de amacımız Türk Milleti'ne hizmettir. 

Bu cümleden olarak Türk ocaklarıda kendini güncelleyerek faaliyetlerini devam ettirecektir.  

Birinci önceliğimiz kültür hizmetleridir. Bu amaçla Bilecik Türk Ocağı Tarih Kültür Sohbetleri yapılacaktır. Bunun yanında gençlik kollarımızın ona faaliyet alanı olarak ocağımız bünyesinde dil kursları, KPSS kursları, Ales kursu, yerel kültürü canlı tutmak ve korumak için folklor kurslarımız olacaktır. 

Bu vesile ile başta Bilecik halkı olmak üzere emeği geçen herkese ve bilhassa ocağımızın kuruluşundan itibaren desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Sakarya Gazetesi'ne hassaten teşekkür ederim" dedi. 

3-183.jpg

Taner Bilgin başkanlığında oluşan yeni yönetim kurulunda; Fatih Şahin, Kenan Koçak, Refik Arıkan, Mustafa Zeytin, Hakan Karşıyaka ve Halim Demiryürek yer aldı. 

Yönetim kurulu yedek listesi ise; Erhan Genç, Okan Çağlar Taşdirek, Elif Aşkar, Süleyman Aşkar, Ayşenur Dumlupınar ve Gülten Açıkgöz isimlerinde oluştu. 

Denetleme Kurulu ise Önder Gürsel başkanlığında şu isimlerden oluştu: Betül Ateşçi Koçak, Yıldız Zeliha Taşdirek. 

Denetleme Kurulu Yedek Listede ise Mehmet Erdal, Mustafa Karacaovalı'dan oluştu. 

Üst Kurul delegeliklerine ise Taner Bilgin, Abdülkadir İlgen ve Ertuğrul Açıkgöz seçildi. 

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 8868 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum