Türkiye Yüzyılı başlıyor

Türkiye Yüzyılı başlıyor

Türkiye, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı 1’inci tur seçimlerinin ardından 28 Mayıs’ta 2’nci tur için yeniden sandığa gitti.

Türkiye, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı 1’inci tur seçimlerinin ardından 28 Mayıs’ta 2’nci tur için yeniden sandığa gitti.

Cumhur İttifakı Adayı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yarıştığı seçimde katılım oranı yüzde 85’in üzerine çıktı. İlk turda gerçekleşen yüzde 87’lik katılım oranının çok düşmesi beklenirken öyle olmadı ve vatandaşlar yüne oldukça yüksek bir katılım oranıyla sandığa gitti.

Kesin olmayan sonuçlara göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52, Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 48 oranında oy aldı. Buna göre, Türkiye Cumhuriyeti’nin 13’üncü Cumhurbaşkanı güven tazeleyen Recep Tayyip Erdoğan oldu.

turkiye-yuzyili-basliyor.png

Türk Milleti, Cumhur İttifakı’nın ‘Türkiye Yüzyılı’ mottosuyla başlattığı seçim kampanyasına destek vererek ‘Türkiye Yüzyılı’nın başlangıç fitilini ateşledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın deyimiyle hiç kimsenin kaybetmeyeceği bir seçim sürecinin daha sonuna gelindi.

MİLYONLAR SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim zaferinin ardından ülke genelinde milyonlarca vatandaş sokağa dökülerek seçim galibiyetini kutladı. Konvoy ve yürüyüşler gerçekleştirilerek havai fişekler atıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1771 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum