TÜRKİYE'NİN İLK BAŞÖRTÜLÜ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ BİLECİK'TE GÖREVE BAŞLADI

TÜRKİYE'NİN İLK BAŞÖRTÜLÜ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ BİLECİK'TE GÖREVE BAŞLADI

Bilecik'te göreve başlayan Fazilet Durmuş, Türkiye’nin ilk başörtülü İl Milli Eğitim Müdürü olarak göreve başladı.

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürlüğü görevini yürütürken Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan ve Türkiye’nin ilk başörtülü İl Milli Eğitim Müdürü olan Fazilet Durmuş, eski müdür İsmail Altınkaynak’tan görevi teslim aldı. İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Durmuş, Milli Eğitim Bakanlığı olarak en fazla kadın personele sahip olan bir camia olduklarını söyledi. Buna rağmen 81 ilde 2 tane kadın İl Milli Eğitim Müdürü olduğuna dikkat çeken Durmuş, sadece kendisinin başörtülü olduğunun altını çizdi.

1-158.jpg

Türkiye'nin ilk başörtülü il milli eğitim müdürü Fazilet Durmuş şöyle devam etti:

"Makamın getirdiği yükün ve sorumluluğun dışında böyle bir misyonunda ağırlığını ve yükünü omuzlarımda hissediyorum. Bu bilinçle de İnşallah amaç burada şeklinizin ne olduğu değil fikrinizin ve icraatlarımız ne olacak olduğudur. Şeklin ötesine artık gidip ülkemiz için kalkınması için ne yapılması gerekiyorsa yani bugün başörtülü Milli Eğitim Müdürü kimliği ile ön plana çıkıyor olabiliriz ama Allah izin verirse bundan bir kaç ay sonra İnşallah yaptığımız icraatlar ile Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğünde bir bayan bürokratın başarılarıyla anılmayı tercih ediyorum. İnşallah böyle bir sürece sizlerde bizlerde tanıklık edeceğiz.”

“Bayan bürokrat sayısının arttırılması gerekiyor”

Türkiye’deki ilk başörtülü İl Milli Eğitim Müdürü olan Durmuş, ülkedeki kadın bürokrat sayısının arttırılması gerektiğini vurgulayarak, “Bunun sayısının arttırılmasını canı yürekten istiyorum. Milli Eğitim Bakanlığı olarak aslında en fazla bayan personele sahip camiayız. Bunun yanı sıra bayan yöneticisi de işte 81 ilde 2 tane İl Milli Eğitim Müdürüyüz. Biri Aydın'daki arkadaşımız ikincisi de biz olduk. İl Milli Eğitim Müdürlüğü bazında söylüyorum. Bundan önceki Bakanımız ve şu anki bakanımız da, sayın müsteşarımız da camiamızdaki bayan personel sayısının durumunu da göz önünde bulundurduğunda bayan bürokratların sayısını arttırma yönünde bir tasavvurları vardı. Bu açıdan da aslında yüklendiğimiz bir misyon var. Bizim işimizi iyi yapmamız bundan sonraki gelecek bayan arkadaşlarımızın da önünü açma anlamında daha iyi olacaktır. Kesinlikle bayan bürokrat sayısının arttırılması gerekiyor. Tabi meşakkatli mi evet meşakkatli bir iş. Mesai kavramınız yok bu anlamda biraz daha özverili ve gayretli çalışmanız da gerekiyor. Buna talip olan arkadaşları İnşallah Bakanlığımızın üst düzey yöneticileri tespit edecektir. Onları da değerlendirecektir diye düşünüyorum” dedi.

“Darbe kapsamında çalışmalarımızı ve tespitlerimizi yapıyoruz”

İl Müdürü Durmuş, 15 Temmuz süreci sonrasında dün göreve başladığını ve Mili Eğitim Bakanlığı tarafından çalışmaların olduğunu belirterek, “Biliyorsunuz ki bu Türkiye'nin gündemindeki bir mesele. Sadece Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde değil Türkiye'de bulunan tüm kurumlarında gerekli çalışmalar yapıldığı gibi Milli Eğitim Bakanlığımızda bununla ilgili çalışmaları başladı. İl Milli Eğitim Müdürlükleri bazında da bizlerde bununla ilgili çalışmalarımızı ve tespitlerimizi yapıyoruz. Süreç içerisinde bunlarla ilgili bilgileri zaten sizlerle paylaşacağız. Bugün Cumhurbaşkanımızın bu konu hakkındaki açıklamaları da önem arz edecektir” ifadelerini kullandı.

2-147.jpg

“Bu kadim şehirde görev yapmaktan mutluluk ve onur duyuyorum”

Son olarak Bilecik halkına seslenen İl Müdürü Fazilet Durmuş, şöyle devam etti:

“Osmanlı'nın kuruluşunun beşiği olan ve kurtuluş mücadelesinde de büyük bir rol alan Bilecik gibi kadim bir şehirde görev yapmış olmak beni ayrıca mutlu ediyor. Şu ana kadar mevcut il müdürümüzün eğitim adına imza atmış olduğu, bazı yaptığı çalışmaları var inşallah bizler de almış olduğumuz bu bayrak yarışı içerisinde eğitimin bütün paydaşlarını da işin içerisine katarak ve bu anlamda Bilecik halkının bana destek olacağını da yürekten inanıyorum. Onlarında destekleriyle Bilecik'te eğitim kalitesi yakalanmış, Türkiye'de eğitim anlamında önder bir şehir olabilmesi için elimden gelen gayreti gösterebileceğime Bilecik halkının inanmasını istiyorum. Tekrar söylüyorum bu kadim şehirde görev yapmaktan mutluluk duyuyorum, onur duyuyorum. Bu şehrin halkını sevgi ve saygıyla selamlayıp teşekkür ediyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 5389 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum