TÜVTÜRK Araç Muayene Ödemelerine Yeni Uygulama: Kredi Kartıyla Ödeyenler Dikkat!"

TÜVTÜRK Araç Muayene Ödemelerine Yeni Uygulama: Kredi Kartıyla Ödeyenler Dikkat!"

TÜVTÜRK Araç Muayene Ücretlerinde Kredi Kartı Kullanımına Kısıtlama Geliyor!

TÜVTÜRK Araç Muayene Ücretlerinde Kredi Kartı Kullanımına Kısıtlama Geliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenlemeyle, TÜVTÜRK araç muayene ödemelerinde kredi kartı kullanımına sınırlama getiriliyor. Bakan Abdulkadir Uraloğlu'nun açıklamalarına göre, araç muayene ücretlerinin kredi kartıyla ödenmesi durumunda ödeme hizmet bedeli alınacak.

Özellikle taşımacılık sektöründe faaliyet gösterenlerin yakından takip ettiği bu gelişme, araç muayene ücretlerinde kredi kartı kullanımının artık ek maliyet getireceğini ifade ediyor. Bakan Uraloğlu, bu yeni uygulamanın detaylarını şu şekilde açıkladı:

Taşıma İşleri Organizatörlüğü Yetki Belgesi Ücretlerinde İndirim Yapıldı!

Ayrıca, Bakan Uraloğlu'nun belirttiğine göre, taşımacılık sektöründe çalışanların almaları zorunlu olan belgelerle ilgili güncel veriler de kamuoyuyla paylaşıldı. 2024 yılı itibarıyla mali ve mesleki yeterlilik şartlarını sağlayan 9 bin 600 firmanın Taşıma İşleri Organizatörlüğü Yetki Belgesi'nin düzenlendiği bildirildi. Bu belgelere yönelik ücretlerde ise indirim yapıldığı kaydedildi.

20240220-tuik-acikladi-samsunda-tasit-sayisi-artti-437705-47fd4e6d3a974017b7e7.jpg

Yapılan Ödemelerde Kredi Kartı Kullanımı: Komisyon Uygulanacak!

Ödemelerin kredi kartıyla yapılması halinde ise yeni bir düzenleme öngörülüyor. TÜVTÜRK araç muayene ücretlerinin kredi kartıyla ödenmesi durumunda, Ödeme Hizmet Bedeli adı altında bir komisyon alınacak. Bu kapsamda yapılacak ödemelerde ek maliyetlerin doğabileceği belirtiliyor.

thumbs-b-c-5d6de9e2e98e30679d22deb380ffb813.jpg

Böylece, araç sahipleri ve özellikle taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren işletmeler, bu yeni düzenlemeye dikkat etmek durumunda kalacak. Uygulamanın detayları ve yürürlüğe giriş tarihi konusunda detaylı bilgilendirme ise ilerleyen günlerde yapılacak.

13964089-728xauto.webp

Bu haber toplam 478 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.