'TUZ KOKTU'

'TUZ KOKTU'

Ak Parti 17. Siyaset Akademisi eğitim faaliyetleri programına katılmak üzere ilimize gelen Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı Kaçak Konak’ta ağırlandı.

Bilecik İl Özel İdaresi tarafından ihale edilen ve Bilecik Belediyesince 99 metrekare taban alanına 2 kat toplam 198 metrekare inşaat ruhsatı alan Değişim Gazetesi’nin sahibi Mehmet Ergün kanunları hiçe sayarak 300 metrekare taban alanını aşıp 3 kat inşaat ile kanunları hiçe saymıştı.

Belediyenin yapı kullanım izni vermediği binada kanunsuz olarak faaliyet gösteren ve halk arasında Kaçak Konak olarak bilinen mekanda Bakan ağırlanması kamuoyunun tepkisine neden oldu.

Bilindiği gibi eski Vali Konağı İl Özel İdaresi tarafından ihaleye çıkarılmıştı. İhaleyi alan Değişim Gazetesi Sahibi Mehmet Ergün ihale şartnamesine uygun inşaat yapmak, Belediyeden ruhsat almak için müracaat ettiğinde inşaat ruhsatı iznini belediyenin ileri sürdüğü şartları kabul ettiğinde “ruhsat izni” verebileceğini söyleyerek bir yazı ile Bilecik İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine bildirdi. Genel Sekreterlik Mehmet Ergün’e bu durumda aldığı ihaleyi vazgeçme hakkı olduğunu, vazgeçmediği takdirde belediyenin şartlarına göre inşaatı yapması gerektiğini bildirdi.

Belediyenin şartlarını kabul ettiğini bildiren Ergün inşaatı yaptı. Belediye ahşap ve 99 metrekare iki kat toplam 198 metrekare izin verdiği inşaatı iddialara göre 750 metrekare ve betondan yaptı.

tuz-koktu-(1).jpg

Vatandaşın en ufak çıkıntısını yıkan belediye, köylerde sadece 2015 yılında 8’in üzerinde il özel idaresinden izin alınmadığında inşaatlarını yıkanlar, şehrin göbeğinde devlete meydan okurcasına kaçak konağa göz yumdular ve yummaya da devam ediyorlar.

Yasalara uygun inşaat yaptırmak yerine, inşaat yapıp yasaları inşaata uydurma yolu tercih edilen kaçak konak, kamuoyunda yıllarca “adalet nerede” denilerek konuşulur olmaya devam edecek.

En son Bakan Nabi Avcı yine bu kaçak konakta ağırlandı. Elbette Bakan her gittiği yerde ruhsat kontrolü yapacak değil. Bu konağın kaçak yapıldığını, kanunların hiçe sayıldığını, Belediyenin kamuoyunda aciz bırakıldığını, adliyeye 100 metre, Valilik Makamına 200 metre, Valilerin yıllarca ikamet ettiği devlet arsasına kaçak konak yapıldığını Ak Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık biliyor. Buna rağmen burada Devletin Bakanını ağırlıyor. Yine İlin Valisi, Belediye Başkanını ağırlıyor. Yine ilin Valisi, Belediye Başkanı ve Milletvekili de kaçak konakta yemekte beraber olmaları konusunda “Yasalara uymayanları teşvik” olarak yorumlandığını herkesin bilmesi gerekir.

Şayet yasalar kaçak konak inşaatını yasal hale getirmek için kılıfına uyduruldu da çalışma ruhsatı verildiyse 99 metrekare taban alan inşaat ruhsatı alıp 750 metrekare inşaat yaparak kanunları hiçe sayanlara ne şekilde ruhsat verildiği kamuoyuna açıklanmalı.

Bugüne kadar resmen açıklanmadığına göre kaçak konak ruhsatsız çalışmasına devam ettiğini biliyoruz. Devletin ileri gelenleri ve iktidarın siyasi temsilcilerini kanunsuz iş yerine resmileştirme gibi hareket ederek yemekli toplantılara katılmalarını kınıyoruz.

Bu sebeple son kaçak konakta Bakan ağırlanmasını “TUZ KOKTU” diyoruz.

 

Kaynak:Mücahid ERDAL

Bu haber toplam 6710 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum