TÜZÜN, İMZA SAYILARINI AÇIKLADI

TÜZÜN, İMZA SAYILARINI AÇIKLADI

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, "559 imza elimizde 69'u da postada. Toplam 628 imza topladık" dedi. Milletvekili Tüzün, delegelerin imzalarını çektiğine ilişkin söylemlere verdiği cevapta, "CHP delegesi asildir, esir değildir. Tehdide, şantaja boyun eğmemiştir, eğmeyecektir" ifadelerini kullandı.

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında kurultay sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kurultay için yeterli imza sayısına ulaştıklarını ifade eden Milletvekili Tüzün, imza verme süresinin 30 Temmuz saat 17.30'da sona ereceğini hatırlattı. Tüzün, "Bu sürenin ardından 7 gün sonra tüzük gereği bu imzalar CHP Genel Merkezi'ne teslim edilecektir. 'Pazartesi günü toplanan imzalar CHP Genel Merkezine verilecektir' şeklinde konuşmalar oluyor. Milletvekili arkadaşlar duyuru yayınladılar. 129 milletvekili ismi geçti. İmzası var demiyorum. 129 milletvekili arkadaşımızın imzası olduğunu düşünmüyorum" şeklinde konuştu. 

Tüzün açıklamasının devamında 59 il başkanı tarafından yayınlanan ortak bildiriden bahsederek, fotoğrafta 32 il başkanını sayabildiklerini ifade etti. İl başkanlarının yaptığı açıklamaların örgütlerin değil kendi şahsi düşünceleri olduğunu aktaran Tüzün,"İstanbul İl Başkanı vardı ama 75 arkadaşımız 'kurultay olsun' diye oy verdi. Ankara yok dedi 23 arkadaş, İzmir’den 27 delege kurultay için imza verdi. Bursa 24, Konya 21 kişi imza verdi. İl Başkanları örgüt İlçe Başkanları, kurultay delegeleri ile toplantı yapıp değerlendirme yapmamışlardır. Başkanlara teşekkür ettik, açıklama sonrası şimdi imza veriyorum diyen arkadaşlarımız oldu. İl Başkanlarımız yanlış yerden sürece başladılar. 'Kurultay toplanmalıdır', 'delege imza atabilir maddesi' vardır ama kurultay toplanmamalı maddesi yoktur. CHP delegesi asildir, esir değildir. Tehdide şantaja boyun eğmemiştir, eğmeyecektir. Amacımız sayı yarıştırması değil, amacımız olağanüstü kurultayı parti ve Türkiye'nin geldiği noktayı değerlendirme kurultayı olmalıdır. Korku, tehdit, şantaj delegelerimizi bu noktaya getirmiş bulunuyor. Arkadaşlarımız fotoğrafını ulaştırmıştır. Bu fotoğraflardan en ufak bir kuşkumuz yok. Pazartesi gününe kadar ıslak imzalı belgeler elimizde olacaktır" diye konuştu. 

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2172 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.