TÜZÜN PARTİSİNİ KURTARMAYA MI ÇALIŞIYOR?

TÜZÜN PARTİSİNİ KURTARMAYA MI ÇALIŞIYOR?

Muharrem İnce Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 30 oy alınca hayalini kurduğu CHP Genel Başkanlığına soyundu. Ele geçirmek için kurultay yapılması lazım, erken bir kurultay içinde 634 delegenin noter tasdikli imzası gerekiyor. İmzaların toplanmasında başı çeken isim ilimizi CHP Milletvekili olarak temsil eden Yaşar Tüzün.

Tüzün imza sayılarını açıklamak için televizyonlara çıktığında ''Bilecik Milletvekili Tüzün'ün vs. '' diyerek yapılan açıklamalar, ilimizi tanımayanlara ''Eskişehir mi? Bursa- Bilecik mi?'' diye soranlara Bilecik'in bir il olduğunu anlatmış, ilimizin de bir reklamı olduğunu düşünüyorum. 

CHP'deki gerçek CHP'lilerin partinin bugünkü halinden memnun olmadıklarını bir çok defa yazılarımda dile getirdim.

28.03.2016 tarihli yine bu köşemde ''TÜZÜN PARTİSİNİ KURTARMAYA ÇALIŞMALI'' başlıklı yazımın son kısmında şöyle demiştim. "Milletvekili Tüzün PKK’ya karşı olduğu muhakkak.

Kendiside aileden gelen bir CHP’li. Daha evvel yazdığım gibi CHP eski CHP’yi aratır hale geldi.

Cumhuriyet Halk Partisinden Milletvekilliği yapan birçok eski partililer partinin bugünkü halinden şikayetçiler. CHP’nin 20 yıla yakın Genel Başkanlığını ve uzun yıllar Genel Sekreterliğini yapan Deniz Baykal’da partisinin yürütülen politikasından rahatsızlığını televizyonlardan kamuoyuna açıkladı. Partisinin HDP politikasına kaydığını söyledi. 

Cumhuriyet Halk Partisi içinde Gamze İlgezdi isimli Milletvekili’nin bir cenaze tabutu başında ağladığı fotoğrafı basında yer aldı. Tabutun içindeki cenazenin devlet güçleri tarafından ihanetinden dolayı öldürülen PKK’lının olduğu yazıldı.

Yine CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun Aponun avukatlığını yaptığı bir gerçek. Suriye’de PKK’nın kolu olan PYD’yi savunan, PKK’ya destek veren televizyonlarda konuşmaktan çekinmeyen bir isim.

Yine partisinden “Türkiye ile İran savaşa girse, ben İran’ı tutarım.” diyen Milletvekili var.

Bütün bu gerçeklere Milletvekili Tüzün bizden daha fazla vakıf.

Doğru olmayan sözlerle muhalefeti yıpratma yoluna gideceğine partisini, hal ve hareketleri, sözleriyle Türk halkı önünde zor durumda bırakan vekillere yanlış yaptıklarını söylemesi gerekir. Böylece partisini de kurtarmış olur."

CHP'nin bu günkü halinden Tüzün ve onun gibi düşünen CHP'lilerin memnun olmadığını iki yıl evvel tahmin ettiğimiz için bu görüşümüzü kamuoyu ile paylaştık.

Kılıçdaroğlu ve ekibi koltuğu kolay kolay bırakmaz. Çünkü bir daha düşüncelerini gerçekleştirmek için bu fırsatı yakalamaları çok zor. Ne var ki koltuk sallanmaya başladı bu kurultayda olmazsa bir dahakine kesin Kılıçdaroğlu gider. Temennimiz Tüzün ve ekibi şimdi kazansın, CHP fiyaskolardan kurtulsun.

Bu haber toplam 1412 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum