TÜZÜN, SAĞLIK BAKANINA SORU ÖNERGESİ VERDİ

TÜZÜN, SAĞLIK BAKANINA SORU ÖNERGESİ VERDİ

CHP Milletvekili Yaşar Tüzün, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a soru önergesi verdi. 

Milletvekili Tüzün, 10 Kasım'da Sağlık Müdürlüğü binasına asılan Atatürk posterinin küçük olmasından dolayı vatandaşların tepkisini çektiğini belirterek, konuyla ilgili Bakan Akdağ'a bir takım sorular yöneltti. 

Önergeye ilişkin açıklamasında Tüzün,"Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 78’inci yıldönümünde yurt genelinde yapılan anma törenleri, O’nun aziz hatırasına saygısızlık olarak değerlendirilen bazı olumsuz uygulamalara sahne olmuştur.

Seçim bölgem Bilecik’te de bu yıl 10 Kasım’da, İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü binasının üst katına büyük boy Türk Bayrağı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın posteri asılırken, Büyük Önder Atatürk aşağılanmak istercesine alt kata ve küçük boyutta bir flama asılmakla yetinilmiştir. Vatandaşların, Atatürk’e yapılan bu saygısızlığın düzeltilmesi istekleri ise karşılıksız bırakılmıştır" dedi. 

Bununla alakalı Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a şu soruları yöneltti:

1- Böyle bir uygulamayı doğru buluyor musunuz?

2- “Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği” uyarınca, Bilecik’te 10 Kasım anma törenleri program belirlenmesi amacıyla komite çalışması yapılmış mıdır?

3- Komite tarafından kamu kurum ve kuruluşlarına, Anma törenlerinin ruhuna uygun olarak Atatürk posteri asılması için bir talimat gönderilmiş midir?

4- Ülkemizin kurtuluşuna önderlik eden, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün anısına saygısızlık yapan İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü’ndeki bu olayla ilgisi inceleme ve araştırma yapılmış mıdır? Konuyla ilgili kurum yöneticileri hakkında soruşturma açılmışsa sonucu nedir?

 

Kaynak:Aysun YILDIZ

Bu haber toplam 2333 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum