TÜZÜN, SPOR YATIRIMLARINI SORDU

TÜZÜN, SPOR YATIRIMLARINI SORDU

TBMM Başkanvekili ve CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Bilecik’teki spor yatırımları konusunda Başbakan Binali Yıldırım'a soru önergesi verdi. 

CHP Bilecik Milletvekili, TBMM Başkanvekili Yaşar Tüzün, Bilecik’teki spor yatırımlarını mercek altına aldı. Genç nüfusun fazla olduğu, 16 bin lisanslı sporcunun bulunduğu, 18 bine yakın gencin üniversitede öğrenim gördüğü Bilecik’te spor tesislerinin yetersiz kaldığını vurgulayan Tüzün, TBMM Başkanlığı’na verdiği önergede, Başbakan Binali Yıldırım’a şu soruları yöneltti:

-Bilecik il merkezi ve ilçelerimizde yapılması planlanan ve yatırım programına alınan spor tesisleri nelerdir?

-Seçim döneminde hemen her bakanın söz verdiği, ihtiyaçlar karşısında yetersiz kalan ve ömrünü tamamladığı için yıkım kararı alınan Edebali Stadyumunun yerine yeni stadyum yapılması 2018 yatırım programına alınacak mıdır?

-Bilecik il merkezinde daha önce ihaleye çıkarılan sentetik sahaların yapım işi hangi aşamadadır? Bu sahaların ne zaman tamamlanması ve hizmete alınması planlanmaktadır?

-Bilecik il merkezinde faaliyete açık olan sentetik sahanın aydınlatma projesi ne aşamadadır?

BAKAN YANIT VERDİ

Tüzün’ün önergesine yanıt Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’tan geldi.

Bakan Bak, Bilecik merkez ve ilçelerine, 2011-2017 tarihleri arasında Spor Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yatırımları şöyle sıraladı:

-1 adet gençlik merkezi,

-1 spor salonu,

-1 kapalı yüzme havuzu,

-1 cirit sahası,

-4 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası

-2 adet soyunma odası.

Bakan Bak, Bilecik Spor Salonu çevre düzenlemesinin yapıldığını, Pelitözü yüzme havuzuna elektrik trafosu kurulduğunu belirtirken, Bilecik Kapalı Yüzme Havuzuna çevre düzenlemesi yapılması için maliyet çalışmalarının sürdüğünü, Bozüyük Spor Salonu ile Pazaryeri Gençlik Merkezi inşaatı ve Söğüt Spor Salonunun bakım oranı ile ilgili çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Spor Genel Müdürlüğü tarafından 6 yılda Bilecik’e toplam 26 milyon 256 bin 500 liralık yatırım yapıldığını bildiren Bak, sentetik saha ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Bilecik merkezde bulunan sahanın yapımı ve aydınlatma işleri ile ilgili ihale yapılmış olup değerlendirme aşamasındadır. Bahsi geçen projenin yıl içerisinde tamamlanması beklenmektedir.”

Bakan Bak, Spor Toto Genel Müdürlüğü’nden 2006-2017 yılları arasında Bilecik’e reklam karşılığı toplam 7 milyon 733 bin 588 lira nakit desteği sağlandığını da açıkladı.

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 1945 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum