TÜZÜN YENİDEN DOKUNULMAZ

TÜZÜN YENİDEN DOKUNULMAZ

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kararıyla yeniden dokunulmazlığına kavuştu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün’ün dokunulmazlığının kaldırıldığı dosya konusunda , “kovuşturmaya yer olmadığına” karar verdi. 

Hatırlanacağı üzere, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, geçen yıl Meclis’te yaşanan bir gerginlikten sonra, kendisine haksız suçlamalar yönelttiği gerekçesiyle, CHP’li Yaşar Tüzün hakkında şikâyette bulunmuştu. Tüzün, Bakan Kılıç’ın açtığı 50 bin liralık manevi tazminat davasından beraat etmiş ve Bakan Kılıç “hakaret ve iftira suçu işlediği” iddiasıyla ceza davası açılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe vermişti.

Başsavcılığın hazırladığı fezleke Meclis gündeminde beklerken, TBMM’de kabul edilen Anayasa değişikliği sonucu çok sayıda milletvekili ile birlikte Tüzün’ün de dokunulmazlığı kalktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, aynı iddia ile açılan tazminat davasının reddedilmesini de dikkate alarak, Bakan Çağatay’ın iddiasını kanıtlayacak delil bulunmadığı için “kovuşturmaya gerek olmadığına” karar verdi.

Bu kararla birlikte Tüzün, yargılanmadan, duruşmaya çıkmadan yeniden milletvekili dokunulmazlık hakkına kavuştu.

Tüzün, savcılığın “kovuşturmaya gerek olmadığına” kararını değerlendirirken şunları söyledi:

“Bugüne kadar dokunulmazlık zırhına sığınıp siyaset yapmadım. Halkın arasında, halk için siyaset yaptım. Bunu yaparken suç olabilecek hiçbir faaliyetin içinde olmadım, olmam da. Her zaman alnım ak, başım dik siyaset yaptım. Bu suçlamadan aklanacağım konusunda hiçbir şüphem yoktu. Ama gizli ya da açık suç işleyenler, yargı önünde hesap vermekten korkanlar, kendileri ile ilgili dosyaları gizleyenler, bizim fezlekelerimizi Meclis’e getirerek bir anayasa değişikliği ile bizim dokunulmazlığımızı kaldırıp kamuoyunda bir algı yaratmak istediler. Bilecik’te de bunu kullanmaya kalkışanlar oldu. Ancak amaçlarına ulaşamadılar” dedi.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3782 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.