Üç bin yıllık tarihin içinde koştular

Üç bin yıllık tarihin içinde koştular

Elektrik dağıtım şirketi OEDAŞ’ın çalışanları, kültürel ve doğal güzellikleri bir arada barındıran Frig Vadisi’nde düzenlenen Frig Ultra Maratonu’na katıldı.

Elektrik dağıtım şirketi OEDAŞ’ın çalışanları, kültürel ve doğal güzellikleri bir arada barındıran Frig Vadisi’nde düzenlenen Frig Ultra Maratonu’na katıldı.

Koşunun 6 km ve 12 km’lik etaplarına katılım gösteren toplam 50 kişilik OEDAŞ ekibi, parkurlarını başarıyla tamamladı. OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, “Her geçen yıl daha da büyük bir ekiple bu maratona katılıyor, üç bin yıllık bu muazzam tarihin tanıtımına katkı sunuyoruz. Aynı zamanda bölgede yaptığımız çalışmalarla da tarihimizi aydınlatıyoruz.” dedi.

Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak’ta elektrik dağıtım hizmeti sağlayan Osmangazi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (OEDAŞ), tarihi ve doğal güzellikleriyle Türkiye’nin en önemli kültürel miraslarından biri olan Frig Vadisi’nde düzenlenen Frig Ultra Maratonu’na katıldı. 2013 yılından bu yana düzenlenen maratona geçen yıl 22 çalışanla katılım gösteren OEDAŞ’ta bu yıl maratona ilgi büyük oldu ve 50 çalışan maratonda ter döktü.

uc-bin-yillik-tarihin-icinde-kostular-2.jpg

OEDAŞ çalışanları toplam altı kategoride düzenlenen maratonun 6 km ve 12 km’lik etaplarına katıldı. Tüm çalışanlar parkurlarını başarıyla tamamlarken, yarışın sonunda birbirlerini tebrik ettiler.

Muzaffer Yalçın: “Bölgede düzenli olarak bakım-onarım çalışmaları yapıyoruz”

Frig Ultra Maratonu’nun bölgenin tanıtımına büyük katkı sağladığını söyleyen OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın konuya ilişkin yaptığı açıklamada;

“Çalışma arkadaşlarımız her geçen yıl daha geniş bir ekiple bu maratona katılarak hem üç bin yıllık bu muazzam tarihin tanıtımına katkı sağlıyor hem de tarihin ve doğal güzelliklerin içinde spor yapmanın mutluluğunu yaşıyor. OEDAŞ olarak bölge için çalışmalarımız bu tanıtımla sınırlı değil. 2021 yılında ‘OEDAŞ tarihi aydınlatıyor’ sloganıyla bu bölgeye yatırım yapmış, aydınlatma çalışmalarını gerçekleştirmiştik. Şu anda da bölgede düzenli olarak bakım-onarım çalışmaları yapıyor böylece hem bölge halkının hem de yerli ve yabancı turistlerin Frig Vadisi ziyaretlerini enerjimizle aydınlatıyoruz.” ifadelerini kullandı.

uc-bin-yillik-tarihin-icinde-kostular-1.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 454 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.