‘UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ’

‘UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ’

Vali Tahir Büyükakın, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri için hazırlanan programı açıkladı. İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen bilgilendirme toplantısına protokolün yanı sıra STK temsilcileri ve muhtarlar yoğun katılım gösterdi.

15 Temmuz hain darbe girişiminin gelecek nesillere iyi anlatılması adına hazırlanan etkinliklerin önemine dikkat çeken Vali Büyükakın, Bileciklilere çağrıda bulundu. Büyükakın, Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşecek etkinliklere vatandaşların çocukları ile birlikte gelmelerini isterken, “15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. Milli ve tarihi şuurumuzun pekişmesi için çocuklarımızla birlikte orada olmalıyız” ifadelerini kullandı.

vali-buyukakindan-onemli-cagri2.jpg

Vali Tahir Büyükakın, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri için düzenlenen bilgilendirme toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz’un çok önemli bir demokrasi mücadelesi olduğunu söyledi. 15 Temmuz’un Türk demokrasi tarihindeki diğer darbe girişimlerinden çok farklı olduğunu dile getirerek şöyle devam etti:

“15 Temmuz, bu milletin kendi çocukları arasında yaşanan bir hadisedir. Hainlerin olduğu taraf M. Kemal Atatürk’ün dediği dahili bedhahlardır. Bu tür yapılanmalar dahili ve harici şekilde olmaya devam edecektir. Bu sebeple 15 Temmuz’u geleceğimizin teminatı çocuklarımıza iyi anlatmalı ve öğretmeliyiz. Unutmamalıyız ve unutturmamalıyız. İşte bu yüzden 15 Temmuz etkinliklerini kendimiz için değil çocuklarımız için yapmalıyız.

vali-buyukakindan-onemli-cagri3.jpg

Milli ve tarihi şuurumuzun pekişmesi için 15 Temmuz günü saat 20.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşecek etkinliklerimize çocuklarımızla birlikte gelelim. Katılımın en güçlü şekilde olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Vali Tahir Büyükakın’ın açılış konuşmasının ardından Vali Yardımcısı Burhan Terzioğlu etkinlik programı hakkında bilgiler verdi.

Buna göre; 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikler şu şekilde:

13 Temmuz Cuma günü saat 15.00’te, BŞEÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut Hakkı Akın tarafından ‘Türkiye’de Darbe Geleneği ve 15 Temmuz’ konulu konferans verilecek.

14 Temmuz Cumartesi günü saat 19.00’da, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce Şehit Aileleri ve Gazilere yemek programı gerçekleştirilecek.

15 Temmuz Pazar günü ise etkinlikler saat 11.00’de Bilecik Şehitliği’ne ziyaret ile başlayacak. Daha sonra öğle namazına müteakip Kayı Boyu Camii’nde Mevlid-i Şerif okunarak hatim duası yapılacak ve yemek ikramında bulunulacak.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri akşam saat 20.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda devam edecek. Gece geç saatlere kadar devam edecek programda kahramanlık türküleri ve marşlar çalınacak. Mehter Takımı konser verecek, hafızlık öğrencileri tarafından Kur’an-ı Kerim okunacak.

vali-buyukakindan-onemli-cagri4.jpg

Protokol konuşmalarından sonra öğrenciler oratoryo gösterilerini sergileyecek. Ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı sporcularca gösteriler sahne alacak. Saat 22.30’a geldiğinde 15 Temmuz Gazisi Mehmet Şükrü Kintaş konuşma yapacak. Darbe belgeselinin izlenmesi ile devam edecek programın devamında Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara’da yapacağı konuşma canlı izlenecek.

Saatler gece yarısını geçtiğinde 00.13’te selalar okunacak ve dua yapılacak. Progam, nöbetin başlaması ve çorba ikramı ile sabahın ilk saatlerine kadar sürecek.

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 1874 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum