UNUTMAYIN, UNUTTURMAYIN!

UNUTMAYIN, UNUTTURMAYIN!

'15 Temmuz Milli İrade Destanı' konulu fotoğraf sergisinin açılışında konuşan KYK İl Müdürü İsmail Şen, öğrencilere önemli mesajlar verdi. Geleceğin teminatı genç nesillerin 15 Temmuz'u iyi anlaması ve her zaman anması gerektiğine dikkat çeken Müdür Şen,"15 Temmuz'u unutmayın ve unutturmayın" dedi.

KYK İl Müdürü İsmail Şen, 15 Temmuz'un acı ve gururla dolu hatıralarının bir ömür boyu yaşayacağını belirterek, öğrencileri milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmaları konusunda uyarılarda bulundu. Şen,"Çünkü bizim bir tane vatanımız var ve biz bu vatana sahip çıkmakla mükellefiz" ifadelerini kullandı.

1-196.jpg

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) İl Müdürlüğü tarafından '15 Temmuz Milli İrade Destanı' konulu fotoğraf sergisi açıldı. Serginin ilki Bilecik Yurt Müdürlüğü'nde görücüye çıkarken, önümüzdeki günlerde KYK'ya bağlı diğer yurtlarda da sergilenecek.

Serginin açılışı, Bilecik Yurt Müdürlüğü'nde düzenlenen törenle yapıldı. Törene, KYK İl Müdürü İsmail Şen, Gazetemiz Sahibi Şadi Erdal, yurt yetkilileri ve öğrenciler katıldı.

'15 Temmuz Milli İrade Destanı' konulu fotoğraf sergisinin açılışında konuşan KYK İl Müdürü İsmail Şen, öğrencilere seslendi. 15 Temmuz hain darbe girişimini engelleyen kahramanların fotoğraflarından oluşan sergiyi öğrencilerin yakından incelemesini isteyen Müdür Şen şöyle konuştu:

"Bir süre önce ülkemizin yaşadığı bu vahim tabloyu unutmayacağız. Bunu unutturmama adına hazırlanan tabloları da sizlerle paylaşmak istedik. O gece insanların nelerle karşılaştıklarını bir sefer daha gösterelim istedik. Dolayısıyla 15 Temmuz Demokrasi Zaferi'ni anlatan bu tabloları sizlerin huzurunuzda açmak istiyoruz. İlk olarak bu yurdumuzda başlıyoruz ve diğer yurtlarımızda da sergileyeceğiz. Tabloları dikkatlice izlemenizi istiyorum. Burada anlatılmak istenen çok önemli şeyler var.

2-184.jpg

15 Temmuz gecesi, hep kahramanlıklarla andığımız ecdadımızın torunları dedelerine layık olduklarını gösterdiler. Gerekirse bu vatanı korumak için, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmak adına canlarını dahi feda edebileceklerini bir kere daha gösterdiler. Biz bunu canlı ve diri tutmak istiyoruz. Belki üzerinden zaman geçti ama bunun izleri bir ömür boyu silinmeyecek bunu çok iyi biliyoruz. Sizlerde bulunduğunuz ortamlarda, arkadaşlarınıza anlatın. Unutmayın ve unutturmayın. Çünkü bizim bir tane vatanımız var ve biz bu vatana sahip çıkmakla mükellefiz.

Buradaki fotoğrafların hepsi seçme fotoğraflar. Hepsinin bir anlamı var ayrıca burada bir anı defterimizde var. Sizin duygu ve hislerinizde bizim için çok önemli. Buraya kalbinizden geçenleri yazın lütfen. Yazdıklarınızı sizden sonraki nesillere bırakmak adına paylaşın" dedi.

3-117.jpg

Serginin açılışının ardından öğrenciler tabloları inceledi ve anı defterine hatıralarını yazdı. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3811 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.