Üretici Kadınlar Geleneği Bozmadı

Üretici Kadınlar Geleneği Bozmadı

Bilecik Üretici Kadınlar Kooperatifi ve Bilecik Belediyesi işbirliği ile geçen yıl ilki düzenlenen Bahar Şenliğinin bu yıl ikincisi düzenlendi.

Bilecik Üretici Kadınlar Kooperatifi ve Bilecik Belediyesi işbirliği ile geçen yıl ilki düzenlenen Bahar Şenliğinin bu yıl ikincisi düzenlendi.

dsc-0004.jpg

Bahar şenliğine; Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, Belediye Meclis Üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

dsc-0042.jpg

Şenlik kapsamında üretici kadınların el emeği ürünlerinin bulunduğu stantlar açıldı. Üretici kadınlar burada ürünlerini sergileyerek satış yaptı. Şenlikte ayrıca Ritim Koop. ekibi darbuka gösterilerini sergiledi.

dsc-0034.jpg

Bilecik Kadın Girişimi Üretim ve İletme Kooperatifi Başkanı Kadriye Olgun, programın açılış konuşmasında bu yıl ikincisini düzenlemekten mutluluk duydukları bahar şenliği programına katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.

dsc-0027.jpg

Başkan Olgun yaptığı konuşmada; “Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Bilecik ili ve çevrelerinden gelen kız kardeşlerimiz ile beraber, kadınlarımızın emeklerinin sergilendiği stantlarımızı açmış bulunmaktayız. Bugün emek kazansın istiyoruz, emekçi kadınlarımız kazansın istiyoruz. Bugün bütün kız kardeşlerimiz ile birlikte baharı yaşamak istiyoruz. Bizlerle birlikte olduğunuz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bizlere her zaman büyük destek veren, bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen, kooperatifimizin kıymetli ortağı ve her zaman söylüyorum en güzel kız kardeşimiz, Belediye Başkanımız Melek Mızrak Subaşı’na teşekkür ediyorum.” Dedi.

dsc-0011.jpg

Etkinliğin devamında kürsüye gelen Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı ise yaptığı konuşmada bu yıl ikincisi düzenlenen Bahar Şenliğinin nice yıllara erişmesi temennisinde bulundu.
Başkan Subaşı konuşmasında; “Bugün bu etkinlikte bulunmanın mutluluğunu ve huzurunu yaşıyoruz hep birlikte. Kooperatif başkanımızın da söylediği gibi bu yıl artık bahar şenliğimizin 2’incisi düzenleniyor. Nice yıllarla birlikte, bu kadın topluluğu ile birlikte güzel bir şekilde kutlamak nasip olsun bayramın gelişini.
Bugün Kadın Kooperatifimizin öncülük ettiği, bu emektar kadınlarımızın bir arada toplandığı şenlikte bir aradayız. Bugün burada kadınlarımız birçok satış yapacak, evlerine gelir sağlayacak, ya da birçok yardım kuruluşuna bağışta bulunacak. Her zaman biz kadınlar böyle yerlere öncülük etmeyi seviyoruz. Bizler de her zaman destek olmaya hazırız. Ve desteklerimizi sonuna kadar sürdürmekten onur ve gurur duyacağız. İl dışlarına gittiğimizde her zaman kooperatiften ürünler aldık ve onları hediye ettik. Bizler sizin yanındayız, arkanızda değil her zaman yanınızdayız. Nerede olursa olsun kadın emekçilerimizi desteklemek için yanınızdayız. İyi ki varsınız” ifadelerini kullandı.

dsc-0029.jpg

Konuşmaların ardından Bilecik Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi üyelerinden oluşan Ritim Koop. ekibinin darbuka gösterileri izlendi.

dsc-0057.jpg

dsc-0038.jpg

Gösteri davetliler tarafından beğeni alırken, özel eğitim öğrencilerini de doyasıya eğlendirdi.
Şenliğin sonunda davetlilere pilav ikramı yapıldı ve etkinlik sona erdi.

dsc-0068.jpg

dsc-0008.jpg

dsc-0025.jpg

dsc-0022.jpg

dsc-0044.jpg

dsc-0083.jpg

dsc-0071.jpg

Bu haber toplam 941 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.