ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

VAKIFLARIN DİKKATSİZLİĞİ

VAKIFLARIN DİKKATSİZLİĞİ

On gün evvel İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı. Vakıflar bölge müdürü geldi ve mutat konuşmasını yaptı. 
Bamteli programımızda Ertuğrulgazi, Mihalgazi ve Söğüt’te Hamidiye camisinde yakın zamanda restorasyon yapılmasına rağmen duvarlarında meydana gelen kabarmaları ve tekrar bakıma ihtiyaç duyduklarını konuşmuştuk. 
Bizim programımızdan sonra anlaşıldı, Şeyh Edebali Türbesi’nde de aynı durumla karşılaşılmış, bakıma alınmış. Edebali Türbesi’nin bakımı da 1 yıl evvel tamamlanmıştı.
İl Koordinasyon toplantısında Vakıflar Bölge Müdürlüğü sorumluluğunda yaşanan bu durumdan hiç bahsetmiyor. Toplantının başkanı Sayın Vali Ahmet Hamdi Nayir Ertuğrulgazi türbesini soruyor, müdür de lütfen birkaç cümle söylüyor.
Yıllardır dile getiriyoruz ilimizde direk bakanlığa bağlı il müdürlüğü kurulmadıkça tarihi eserlerimizin bakımsızlığı ve türbelerimizde tamirat eksiklikleri devam eder.
Üç türbe ve bir cami kısa zamanda tamirat geçiriyor yine tamire giriyor. Bütün bunlara rağmen hesap verme makamında olan bölge müdürü il koordinasyon toplantısında konuyu geçiştiriyor. Bahsettiğim konuların tamamı müfettişlik olaydır. Devletin parası dikkatsizlik ve iş takibi eksikliğinden çarçur edildiği anlaşılıyor. 
YENİ EMNİYET MÜDÜRÜ
Son gelen iki emniyet müdürü yaş haddinden emekliye ayrıldılar. 1 yıl veya 1 yılı birkaç ay geçti ilimizde emniyet müdürlüğü yaptılar. Elbette yeni emniyet müdürü gelecek. Emeklisine az kalmış sırada bekleyen biri mi gelecek? Yine aynı olursa teamül gelenek haline geldi diyebiliriz. Yeni emniyet müdüründen başta beklediğimiz trafik sorununa son vermesi. Yollarda radar da hız kontrolü yoluyla ceza keserek şehir trafiği düzelmiyor. Emniyet Müdürlüğünün önü ve az ötesinde ki meydan da bile trafik düzeni sağlanamıyorsa daha fazlasını isteyebilir misiniz?
Yeni emniyet müdüründen beklediğimi yazdım. Umarım rahatlarız.

 

Bu yazı toplam 2215 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR