Vali Aygöl'den Şenliklere Davet

Ertuğrul Gazi Türbesinin önünde basın açıklaması yapan Bilecik Valisi Şefik Aygöl, basın mensupları aracılığıyla bütün vatandaşları Söğüt Şenliklerine davet etti.

742. Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri başladı. Şenliklerin açılış töreni Ertuğrul Gazi Türbesi ziyaretinin ardından Tören Alanında gerçekleşti. Bilecik Valisi Şefik Aygöl ve beraberindekiler Ertuğrul Gazi Türbesi’ni ziyaret ettikten sonra Saygı Nöbeti değişimini izledi. Daha sonra tören alanına geçilerek Türk Büyükleri Anıtına çelenk sunuldu.
Törenlerin ardından Ertuğrul Gazi Türbesinin önünde basın açıklaması yapan Bilecik Valisi Şefik Aygöl, basın mensupları aracılığıyla bütün vatandaşları Söğüt Şenliklerine davet etti.
Bilecik Valisi Şefik Aygöl yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Değerli Basın Mensupları, yanımda sayın milletvekillerim, belediye başkanımız, ilçe kaymakamımız, ilimizin bütün eşrafı ve bütün protokolüyle buradayız.
Biz 742 yıldır büyük bir coşkuyla büyük bir hevesle, güzelliklerle yad etmeye çalıştığımız, kutlamaya çalıştığımız Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenliklerinde yeniden bir arada olmanın mutluluğu ve huzurunu yaşıyoruz.

"Bütün vatandaşlarımızı Söğüt’ümüze, Bilecik’imize davet ettiğimizi ifade etmek istiyorum"
Özellikle şunu ifade etmek istiyorum ki, ülkemizin her tarafından hatta yurt dışından çok sayıda misafir ağırlıyoruz bu üç günde. Ve bu üç gün içerisinde, kültürümüz adına, coşku adına ne gerekiyorsa, her şeyin düşünüldüğü ve içine katıldığı önemli bir etkinlik yaşıyoruz.
Ben özellikle ülkemizin her tarafında, Ertuğrul Gazi’ye, Şeyh Edebali’ye gönül vermiş bu topraklara gönül vermiş, yörüklerimiz başta olmak üzere, bütün milletimizi, bütün vatandaşlarımızı Söğüt’ümüze, Bilecik’imize davet ettiğimizi ifade etmek istiyorum.
Sizin aracılığınız ile, ben özellikle başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, bu etkinliğimize katılım sağlayan kamu kurum ve kuruluşları, siyasilerimiz, vatandaşlarımız herkese çok teşekkür ettiğimi ifade etmek istiyorum. Allah razı olsun, iyi ki varsınız iyi ki bizlerlesiniz. Sağ olun” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1061 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.