VALİ ELBAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU

VALİ ELBAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU

Vali Süleyman Elban, Kredi ve Yurtlar Kurumunda kalan üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.

Vali Elban, Kredi Yurtlar Bilecik Halime Hatun Kız Yurdunda, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Bilecik İl Müdürlüğü'nün ''Zoru başaranlar'' kariyer ve spor sohbetleri kapsamındaki etkinlikte, eğitim yaşamından kesitler anlattı.

Öğrencilik yıllarına değinen ve kaymakam olmayı hedeflediğini, 1992 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetiminden mezun olduktan sonra kaymakamlık sınavını kazandığını anlatan Vali Elban, ''İçişleri Bakanlığı teşkilatı içerisinde kaymakamlık görevlerinin ardından Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünde Şube Müdürlüğü, Daire Başkanlığı ve Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundum. Mahalli İdarelerdeki görev süresi içerisinde yaptığım çalışmalarla ilgili 4 kitap ve çeşitli makalelerim bulunuyor.'' dedi.

Bilecik'le ilgili görüşlerini de aktaran Vali Elban, şöyle konuştu:

''Bilecik'in en temel özelliklerinden birisi tarih şehri. Hem Osmanlı'nın kuruluşu açısından hem de Kurtuluş savaşı ve Cumhuriyetin kuruluşu döneminde çok önemli mekanlara sahip bir şehir. Ancak hakkıyla tanıtılması ve buraların ilin ekonomisine de katkı sağlayacak şekilde düzenlenmesi ve geliştirilmesi en önemli konulardan birisi. Bilecik'te gelişen bir saniye var ve yine sanayi alanında şehrin bu manada geliştirilmeye ihtiyacı var. Tarım ürünleri çeşitliliği açısından çok ciddi bir potansiyele sahip. Madencilik ve diğer doğal güzellikleri bakamından zengin bir şehir. Bu alanlarla ilgili önemli ve değişik çalışmalarımız var.''

Vali Elban öğrencilere tavsiyelerde de bulunarak, ''Tüm çalışmalarınızı mezun olduğunuz güne yönelik yapmanız lazım. Ders geçmek için değil, mezun olduğunuz güne yönelik hazırlanmalısınız. Bulunduğunuz alanda çalışabileceğiniz yerlerde sizden ne nitelik aranıyorsa, kendinizi o nitelikte donatmalısınız. Çünkü inanılmaz derecede rakibiniz var, onlarla yarışacaksınız. Her zaman bir adım önde olmanız lazım. Ders çalışma ve eğelenme dengesini de kurmanız gerekir. Vaktinizin ve gençliğinizin kıymetini bilin. Öğrenci olmanın keyfini çıkarın. Öğrencilik bir keyiftir.'' ifadesinde bulundu.

Öğrencilerin sorunlarını yanıtlayan Vali Elban, daha sonra birlikte pasta kesti. Etkinliğe KYK İl Müdürü İsmail Şen, Bilecik Halime Hatun Kız Yurdu Müdürü Hilal Yıldırım da katıldı.

 

Kaynak:Nilüfer ERDAL

Bu haber toplam 21287 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.