VALİ ELBAN'DAN BOZÜYÜK TEMASLARI

VALİ ELBAN'DAN BOZÜYÜK TEMASLARI

Vali Süleyman Elban, Bozüyük'te bir dizi temaslarda bulundu. Vali Elban, Bozüyük Kaymakam'ı Hasan Yaman ve Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı'yı ziyaret ettikten sonra Bozüyük TSO tarafından düzenlenen 'Müşterek meslek komiteleri' toplantısına katıldı. 

Vali Süleyman Elban, Bozüyük temasları kapsamında Bozüyük Kaymakamlığı önünde Kaymakam Hasan Yaman, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman Can ve İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner ve diğer ilgililer tarafından karşılandı.

Son Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar kararnamesiyle Bozüyük Kaymakamlığına atanan Kaymakam Yaman'a yeni görevinde başarılar dileyerek, bir süre sohbet eden ve bazı kurum müdürlerinden bilgi alan Vali Elban, daha sonra Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı'yı ziyaret etti.

1-266.jpg

Valimiz Elban, burada belediye çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi aldıktan sonra yeni hizmet binasına taşınan Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odasını (TSO) ziyaret ederek, yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Yeni hizmet binasının hayırlı olması dileğinde bulunan ve TSO yönetim kurulu üyeleriyle tanışan Vali Elban, Bozüyük ilçesinin hem nüfus bakımından hem ekonomik hem de sanayi potansiyeli açısından Bilecik'in önemli ilçelerinden birisi olduğunu vurguladı.

Vali Elban, daha sonra TSO tarafından düzenlenen ''Müşterek meslek komiteleri'' toplantısında yaptığı konuşmada, Bilecik ve bölge ekonomisine katkıda bulunan, yön veren ve elini taşın altına koymuş sanayicilerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

2-254.jpg

''Bozüyük ilçemizi benzer şehirlerle kıyasladığımızda gösterge anlamında bir çok şehirden ileridedir. Bu kadar potansiyelin olmasına rağmen bulunduğu yeri kabullenemiyoruz. İstihdam ve gelişmişlik açısından ciddi sıkıntı yok. Ama bu kadar potansiyele, imkana, üretim kapasitesine sahipken, bunların ne kadarından şehir olarak yararlanıyoruz, çok fazla yararlandığımızı söyleyemiyoruz. Mevcut potansiyeli ve üretilen tüm değerleri daha fazla şehre yansıması ve katkı sağlaması için o alanda çalışma yapılması gerekiyor. Ortak aklı çıkarıp, strateji ortaya koymalıyız. Avantajlı ve güçlü olduğumuz yönleri daha fazla güçlü kılmak, zayıf olduğumuz yönleri de takviye etmemiz gerekiyor. İl valisi olarak insanların nerede ve neye ihtiyacı varsa o ihtiyaçtan daha fazla ne yapabilirimin çabası içerisindeyim. Hep birlikte çalışarak, belli süre içerisinde belli mesafeler alacağımıza inanıyorum.''

Bozüyük TSO Başkanı Buğra Levent ve Meclis Başkanı Mehmet Doğan Tunç'un, odanın faaliyetleri hakkında bilgi vermesinin ardından Vali Elban, sanayicilerin taleplerini dinledi.

 

Kaynak:Nilüfer ERDAL

Bu haber toplam 1527 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.