VALİ GÖZ YAŞLARINA HAKİM OLAMADI

VALİ GÖZ YAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Vali Tahir Büyükakın, Şehit Kaymakam Muhammed Safitürk Ortaokulu’nda, şehit kaymakamımızın ailesinin de katıldığı kütüphane açılış törenine katıldı. Burada, Safitürk ile bir anısını paylaşan Vali Büyükakın göz yaşlarına hakim olmakta zorlandı. Vali Büyükakın’ın duygulu konuşması Şehit Kaymakamımızın annesi Fatma Safitürk’ü de duygulandırdı. 

Ülkemiz üzerinde hain emelleri olan kirli ellerin hedefine ulaşamayacağına vurgu yapan Vali Büyükakın, “Buradan o hainlere bir kez daha sesleniyorum hepimizi tek tek öldürmedikçe, hepimizi tek tek şehit etmedikçe, bu yurdun üstünde tüten en son ocak sönmedikçe bizi teslim alamayacaksınız. Allah’ın izniyle bu memleketi bölemeyeceksiniz. Bu bayrak her zaman Hak davasının yüceltilmesinin en önde giden bayrağı olacak. Biz bunun için elimizden gelen her şeyi yapacağız ve şehit olmayı göze alacağız” dedi. 

gozyaslarina-hakim-olamadi2.jpg

Vali Tahir Büyükakın, Mardin’in Derik ilçesinde PKK’lı hainlerce şehit edilen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk ile olan anısını şu sözlerle anlattı:

“Bugün sizlerle özel bir hatıramı paylaşmak istiyorum. Ankara’da, kayyuma devredilen belediyelerle ilgili bir toplantı yapmıştık. Kayyuma ilk devredilen belediyelerden biri de Derik Belediyesi idi. Rahmetli Fatih orada görevlendirilmişti. Ben o zaman Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Genel Sekreteri idim. Kardeş şehir anlaşmaları yapmıştık. Her bir belediyemiz başka bir belediye ile eşleşmişti ve bu kapsamda bizimde yardımcı olmakla görevli olduğumuz beş belediyeden bir tanesi Derik’ti. 

ŞEHİT EDİLMEDEN BİR GÜN ÖNCE TELEFONDA GÖRÜŞTÜLER

Oradaki toplantıda Rahmetli Fatih ile Derik’te neler yapılır diye konuştuk. Bunun için Derik Belediyesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi arasında nasıl bir çalışma yapacağımızı değerlendirdik. Şehit edildiğinden bir gün önce yoldaydı, telefonla konuştuk. Bize kardeş belediye için meclisten alınacak bir kararın yazısını gönderecekti. ‘Ben yarın varacağım ve oraya gittiğimde yazıyı gönderirim’ dedi ama hainler onu şehit ettiler. Oraya hizmet için gitmişti, gözünü kırpmamıştı. 

gozyaslarina-hakim-olamadi3.jpg

‘ŞEHİT OLMAYI GÖZE ALACAĞIZ’

Buradan o hainlere bir kez daha sesleniyorum hepimizi tek tek öldürmedikçe, hepimizi tek tek şehit etmedikçe, bu yurdun üstünde tüten en son ocak sönmedikçe bizi teslim alamayacaksınız. Allah’ın izniyle bu memleketi bölemeyeceksiniz. Bu bayrak her zaman Hak davasının yüceltilmesinin en önde giden bayrağı olacak. Biz bunun için elimizden gelen her şeyi yapacağız ve şehit olmayı göze alacağız. Allah’ın izni ile bu memleket ilelebet payidar olacak” şeklinde konuştu. 

  

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3071 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.