Vali Kızılkaya, “Şenliklere hazırız”

Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, 9-10-11 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek 741’inci Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri öncesi basın mensupları ile bir araya geldi.

Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, 9-10-11 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek 741’inci Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri öncesi basın mensupları ile bir araya geldi. Vali Kızılkaya, hazırlıkların son durumu hakkında yetkililerden bilgiler alarak basın mensupları ile istişarelerde bulundu. Vali Kızılkaya, şenliklere sayılı günler kala gerekli hazırlıkların tamamlandığını ve son dokunuşların yapıldığını bildirdi. Kızılkaya ayrıca, şenliklerin yapılacağı tören alanı ile açılışı gerçekleştirilecek Ertuğrul Gazi Camii’nde incelemelerde bulundu.

vali-kizilkaya-senliklere-hazirirz1.jpg

Vali Dr. Kemal Kızılkaya; Söğüt Kaymakamı Ömer Faruk Tuncer ve Belediye Başkanı İsmet Sever ile birlikte düzenlediği toplantıda, şenliklerle ilgili bilgiler aktardı. Bu yıl 741’incisi gerçekleştirilecek şenliklerin yanı sıra önümüzdeki yıllara ilişkin olarak düşüncelerini aktaran Kızılkaya, herkesi şenliklere davet etti.

vali-kizilkaya-senliklere-hazirirz2.jpg

Pandemi sonrası bu yıl şenliklerin çok daha coşkulu geçmesini beklediklerini aktaran Vali Kızılkaya, “Hazırlıklar tamamlandı. İnşallah gelen misafirlerimiz mutlu olacaklardır. Son dönemin en güzel şenliklerinden birisini gerçekleştireceğimizi düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

vali-kizilkaya-senliklere-hazirirz3.jpg

Şenlikler kapsamında Elginkan Vakfı tarafından gerçekleştirilecek temel atma törenine de değinen Vali Kızılkaya, “Şenlikleri her yıl üzerine bir şeyler ekleyerek yapmak istiyoruz. Bu yıl Elginkan tarafından temel atma töreni olacak. Önümüzdeki yıl Oba Kent projemizin açılışı ile birleştirmek istiyoruz. Bu kültürel mirası gençlerimize aktaracağımız için şenliklerde gençlerimize yönelik onların ilgilerini çekecek etkinliklere de yer vermemiz gerekiyor. Bu kapsamda çalışmalar yapıp ona göre şekillendiriyoruz. Biz işimizi doğru yaptıktan sonra buraya gelenlerin sayısı da sürekli artacaktır.” diye konuştu.

vali-kizilkaya-senliklere-hazirirz4.jpg

Kızılkaya ayrıca, Gübretaş’ın Söğüt’te gerçekleştireceği yatırımlara dikkat çekerek önümüzdeki dönemin Söğüt’ün yükseliş dönemi olacağını belirtti.

Kızılkaya son olarak vatandaşların güvenlik tedbirleri ve uzun süren konuşmalara yönelik şikayetlerini dikkate aldıklarını ifade etti.

Bu haber toplam 1538 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.