VALİDEN TARIMA DESTEK

VALİDEN TARIMA DESTEK

Vali Tahir Büyükakın, ilimizde faaliyet gösteren üretici birlikleri, tarımsal kooperatif ve dernek temsilcilerini kabulünde, Bilecik’in tarım ve hayvancılık alanında önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Çiftçilerin önünün açılması, gelişen ve değişen şartlara ayak uydurması adına tarım teşkilatına önemli görevler düştüğünü ifade eden Vali Büyükakın bu kapsamda yapılacak çalışma ve projelere her zaman destek olacağını belirtti.

Ayrıca Vali Büyükakın, Bilecik ekonomisinin temellerinden birisinin tarım sektörü olduğuna vurgu yaparak,  çiftçilerin teknik açıdan desteklenmeleri durumunda tarım arazilerinin de daha verimli kullanılabileceğini dile getirdi.

validen-tarima-destek2.jpg

İlimizde faaliyet gösteren üretici birlikleri,  kooperatif ve dernek başkanları, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız önderliğinde Vali Tahir Büyükakın'a ziyarette bulundular.

Vali Büyükakın, heyeti kabulünde, ilimiz tarımı, üretici birlik ve kooperatiflerine ilişkin bilgiler aldı.

İlimizin tarım ve hayvancılık alanında önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çeken Vali Büyükakın,"Tarım ve hayvancılık sektörünün hızlı gelişmesi, iyileşmesi ve istenilen seviyeye gelmesi için teşkilatın, gelişen ve değişen teknolojiyi ve metotları kullanması yönünde çiftçilerle her zaman birlikte olması gerekir. Çiftçilerimizi teknik açıdan desteklersek arazilerimiz daha verimli kullanılacaktır. Bilecik ekonomisinin temellerinden birisi tarım sektörü. Tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için hazırlanan projelere her zaman destek vereceğiz. Her alanda olduğu gibi tarım sektöründe de bilinçli ve etkin örgütlenmenin önemli olduğunu ve üyelerin girdi maliyetlerini düşürecek ürünlerin pazar bulmasına katkı sağlayacak bir yapıda olmalıdır '' dedi.

Heyet, yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi vererek, bazı taleplerini ileterek Vali Büyükakın' a yeni görevinde başarılar dilediler.

validen-tarima-destek3.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2418 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum