VALİLİK TAŞINACAK!

VALİLİK TAŞINACAK!

Bilecik Valiliği tarafından kullanılan tarihi binanın tadilata gireceği ve burada hizmet veren makamlar ile müdürlüklerin başka bir yere taşınacağı öğrenildi. 

2. Abdulhamid dönemimde yapılan ve Anıtlar Yüksek Kurulu'nca tescilli olan bina, daha önce geçirdiği kısmi tadilatların ardından geniş kapsamlı bir tadilata girecek. Valilik hizmetlerin devamı içinse tarihi bina içerisinde bulunan vali, vali yardımcıları ve bazı müdürlüklerle ilgili yeni bir yer arayışına geçildi. En güçlü ihtimal olarak eski özel idare kampüsü gösteriliyor.

YENİ YER MECLİS GÜNDEMİNE GELECEK  

Diğer yandan İl Genel Meclisi'nin Ekim ayı toplantılarında hükümet konağının taşınacağı yeni yer konusu gündeme gelecek. Meclis, İl Özel İdaresi'nin eski genel sekreterlik binasının, su ve kanal hizmetleri ile yol ve ulaşım himzetleri müdürlüğünün boşalttığı binaların hükümet konağı olarak kullanılması için geçici olarak tahsisini görüşecek. 

Tarihi binada gerçekleşecek bakım onarım çalışmalarının ne zaman başlayacağı ve ne kadar süreceğine ilişkin net bir takvim belirlenmiş değil.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3297 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum