Valisiz vilayet!..

Valisiz vilayet!..

Eskilerin “Bir Edebali’si, bir valisi, 3-5 ahalisi var” diye tabir ettikleri Bilecik’te 1 aydır vali yok.

Bilecik Valisi Bilal Şentürk’ün Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğüne atanmasının ardından Bilecik’e vali ataması yapılmadı. Bilal Şentürk’ün 1 ay önce ilimizden ayrılmasından sonra valilik makamı vekaleten temsil ediliyor. Geçtiğimiz günlerde vali yardımcısı ve kaymakam atamaları yapılırken ilimize herhangi bir vali ataması gerçekleştirilmedi. 

Bilindiği üzere; Eylül ayının 2’nci haftasında ‘Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri’nin 740’ncısı kutlanacak. Pandemi şartları sebebiyle etkinliğin ne şekilde olacağı henüz netleşmezken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Söğüt’e gelme ihtimalinin olduğu gelen bilgiler arasında. Cumhurbaşkanı Erdoğan Söğüt’e gelir ve o tarihe dek ilimize herhangi bir vali ataması gerçekleşmezse Erdoğan ve beraberindeki devlet erkanı valisiz vilayette ağırlanacak. 

Öte yandan, Gazetemiz Kurucu Sahibi ve Yazarı Şadi Erdal ‘Ya ilk vali ya son vali’ başlığı ile kaleme aldığı köşe yazısında ilimize gelen valilerin tecrübesiz ve kariyerinin sonuna yaklaşmış isimlerden oluşmasına dikkat çekmişti. Ancak, ilk ve son valililerin ilimize gelişi eleştirilirken vilayet bir aydır valisiz kalmış durumda. 

İlgili Haberler

Kaynak:Mücahid ERDAL

Bu haber toplam 5014 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum