ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

Vatan hainlerinin yolunu açmak doğru mu?

Vatan hainlerinin yolunu açmak doğru mu?

21 Ocak 2020 tarihli yazımın başlığı “CHP-İYİ Parti, Saadet Partisi tabanı alıştırıyorlar” idi. Bu yazımdan 13 ay sonra 16 Şubat 2021 tarihinde “CHP, İyi Parti, Saadet Partisi tabanı alıştırmaya devam ediyor” başlıklı yazımın devamında 21 Ocak 2020 tarihindeki yazımı bu köşemde yayınladım. Eski yazılarımı internetten tekrar okuyabilirsiniz.

Önemine binaen yazımın son üç paragrafını aynen yayınlıyorum.

“Oynanan oyun şu ‘Halkı ve tabanlarını alıştırma siyaseti’. HDP’li belediye başkanları ‘Teröre destek verdikleri gerekçesiyle görevden alınmamalı’ diyerek HDP’ye destek veriyorlar. Güya demokrasi ayaklarına yatıyor. İleri sürdüğü iddialarla HDP’ye uzak durulmasını isteyen tabanını yatıştırmaya çalışıyor. Şimdi Selahattin Demirtaş’ın yazdığı kitap tiyatro diline dönüştürülerek oynanıyor. O oyuna Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi, Selahattin Demirtaş’ın eşi, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan tiyatroyu beraber seyrediyorlar. Esasında bunlar hazırladıkları tiyatroyu millete seyrettiriyorlar. HDP ile her zaman yakınlaşma oyunlarıyla ittifak partiler tabanlarına HDP’yi kabullenme senaryolarını hazırlıyorlar.

Verdiğimiz şehitleri unutturmaya, gazilerimizin çekmekte olduğu ızdıraplarını unutturmaya çalışıyorlar. PKK destekçisi partiyle açıktan ittifak kurmanın yoluna kaldırım döşüyorlar. Yaptıkları bu ve buna benzer oyunlarla ilk seçimlerde zafer kazanırlarsa vah bu milletin gelecekteki haline.

Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığında ittifak kuran partilerin tabanlarına sesleniyorum. HPD görüşünden ve isteğinden zerre taviz vermiyor. Eğer siz taviz verirseniz ülkemizin mahvına sebep olursunuz, tehlikenin farkına varın, açın gözünüzü.”

Altılı masa iktidara geldikleri takdirde mecliste Anayasayı değiştirecek çoğunluğu sağlarlarsa yeni Anayasanın anlaştıkları maddelerini açıkladılar.

Evvelki yazılarımda AHP ile yakınlaşmak için tabanı alıştırmaya çalıştıklarını belirtmiştim. Tabanı alıştırdıklarını düşünmüş olmalılar HDP’yi rahatlatacak maddelerde anlaşmışlar. O maddeleri sıralayalım.

* Siyasi partiler hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının kapatma davası açabilmesi TBMM’nin iznine bağlı olacak.

PKK ile bağlantısı olduğunu inkar etmeyen partiyi kapatmasını önleme maddesi

* İçişleri Bakanının Belediyelere Kayyum atamasına son verilecek.

Yani PKK’ya ve diğer Devleti yıkmak için uğraşan suç örgütlerine yardım ve yataklık eden Belediye Başkanları mahkeme kararı olmadan görevden alınamayacaklar. Mahkemede başkanını 4-5 yıl devam ederse devletin temeli aşınma devam edecek. HDP’nin isteğine uygun hazırlanmış.

* Meclis tarafından milletvekilliği düşürülen vekil, Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulunursa, mahkeme kararına kadar vekillik düşürülmeyecek.

Bu maddede HDP’nin içine yarar teröristlerle resim çektiren, hatta dağa gidip terörist başlarıyla günlerce görüşmeler yapan vekillerin meclis tarafından vekilliği düşürülse Anayasa Mahkemesi’nin kararı beklenecek. HDP için kapatma kararı 2 senedir Anayasa Mahkemesi’nin kararı beklenecek. HDP için kapatma kararı 2 senedir Anayasa Mahkemesi’nden çıktı mı?

Anayasa maddelerinden yukarıdaki maddelere benzer nice sakıncalı maddeler var. Yeriniz hepsinin ülkemiz için tehlikeli olduğunu anlatmaya yetmiyor. Bu vatanı böldürtmemek için binlerce şehid verdik. Bu genç yaşta vatan için can veren evlatlarımızı unutarak vatan hainlerinin yolunu açmak doğru mu? Şehitler ölmez, vatan bölünmez diyen İyi Parti ve Saadet Partililer tabanınızı alıştırdığınızı zannediyorsanız yanılıyorsunuz.

Bu yazı toplam 2318 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR