VATANDAŞ ÖZEL İDARE'DEN DERT YANDI

VATANDAŞ ÖZEL İDARE'DEN DERT YANDI

Bozüyük'e bağlı Saraycık Köyü’nde yaşayan vatandaş evinin önünde bulunan çöp konteynerinin boşaltılmamasında dert yandı. Daha önce Bozüyük Belediyesi’nce verilen çöp toplama hizmetinin İl Özel İdare’ye geçmesinin ardından mağdur olduğunu anlatan vatandaş, konuya ilişkin yaptığı girişimlerinde sonuçsuz kaldığını belirtti. 

Saraycık Köyü No:300’de ikamet eden dertli vatandaş, gazetemize yaptığı açıklamada, yetkililerin sorunuyla ilgilenmesini istedi. ‘Çöpler alınmayacaksa çöp konteynerinin ne önemi var?’ diye soran vatandaş, “Ben kamu hizmeti alamıyorum, çöpümü bile aldıramıyorum. Bulunduğum alan çok kıyıda köşede bir yer değil, uzayda yaşamıyoruz sonuç olarak” dedi.

dsc_0930-(1).jpg

Yetkililere sesini duyurmaya çalışan vatandaş çöp konteynerinin haftada bir alınmasına dahi razı olduğunu dile getirerek, şunları aktardı:

‘ÖZEL İDARE ALANINA GİRİNCE ALAN OLMADI’

“11 yıldan beri burada oturuyorum. İkametgah adresim burası, bazı zamanlar gittim geldim ama çoğunlukla buradayım. Burası aktif olarak sürekli kullanılıyor. Bugüne kadar belediye bir gün çöpümü almamazlık yapmadı. Allah razı olsun. Ama bu bölge İl Özel İdare'nin alanına girince çöpleri alan olmadı. Yolun başından bakıyorlar uzak diye buraya girmek istemiyorlar. Tesisin içine girip almam diyorlar ama çöp konteyneri zaten tesisin içinde değil. Sokağa konteyner konulmuş. Eğer bu çöpler alınmayacaksa ne önemi var bu konteynerin. Kaymakamlığa dilekçemi verdim, gerekli müdürlüklerle görüştüm ama oradaki memurların tavır ve davranışları hiç hoş değildi. Ben kimseyi şikayet etmek istemiyorum. Sonuç olarak bende yıllarca kamu adına hizmet verdim, devletimiz vatandaşa her türlü imkanı tanırken altındaki personelin bu şekilde davranması devletimize zarar veriyor. Bu durum beni çok üzüyor.

dsc_0935.jpg
‘UZAYDA YAŞAMIYORUZ’
Burası ormanlık bir alan. İçkicilerin uğrak yeri ve her taraf içki şişesi. Yeri geliyor etraftaki çöpleri toplayıp buraya atıyorum ama çöp konteynerini boşaltan yok. Ben kamu hizmetinden yararlanamıyorum, kimseye çöpümü bile aldıramıyorum. Bulunduğum alan çok kıyıda köşede bir yer değil. Yol desen yol yapıldı, uzayda yaşamıyoruz sonuç olarak.
‘ÇARESİZ KALDIM’
Köpekler buralarda cirit atıyor. Çöpleri her tarafa dağıtıyorlar. Burası benim kapımın önü vaziyet ortada çaresiz kaldım. Yetkililerin bu duruma bir el atmasını istiyorum. Her gün gelip çöp alsınlar demiyorum, haftada bir gün gelsin bu bize yeter. Bizim ülkemiz güzelliğe layık bir ülke ben devletimin müdürünü niye şikayet edeyim tek istediğim herkesin vazifesini yapması. Çaresiz kaldım bu durum gerçekten beni çok üzüyor. Ben bu durumun peşini bırakmayacağım gerekiyorsa BİMER'e de başvurumu yapacağım. " dedi.

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 2381 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum