Vatandaştan şikayet geldi

Vatandaştan şikayet geldi

Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleşen grev sebebiyle vatandaşların mağdur olduğu ve muayene olamadan geri dönmek zorunda kaldıkları öğrenildi.

Konya Şehir Hastanesi’nde görevli Uzman Doktor Ekrem Karakaya’nın görevi başında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi sebebiyle doktorlar eylem kararı almıştı. Bayram öncesi 7-8 Temmuz tarihlerinde iş bırakan doktorların yanı sıra Sağlık-Sen’e bağlı sağlık çalışanları da 7 Temmuz’da işlerini bırakmıştı. 

Bu bağlamda; Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleşen grev sebebiyle vatandaşların mağdur olduğu ve muayene olamadan geri dönmek zorunda kaldıkları öğrenildi. 

Muayene olmak için geldiği Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde grev olduğunu öğrenen bir vatandaş, kendilerine haber verilmemesinden dert yandı. Günler öncesinden aldığı randevu için geldiğini ancak muayene olamadığını anlatan vatandaş, “Hastane bize bir mesaj atsaydı en azından. Grev yapıldığını ve doktorların bakmayacağı söylenseydi keşke. Randevumuzun iptal edildiği bildirilseydi bizde gelmezdik.” diyerek tepkisini dile getirdi. 

Doktorların yaşadığı şiddet ve benzeri olaylara karşı olduklarını ancak vatandaşların da düşünülmesi gerektiğini ifade eden vatandaş, “Doktorlarımız bizim doktorlarımız. Onlara karşı uygulanan şiddet ve benzeri tavırların sonuna kadar karşısındayız. Ancak biz vatandaşlarında düşünülmesi lazım. Hastane tarafından bize randevuların iptal olduğunun söylenmesi yeterdi. Ama haber verilmediği için geldik. Doktorların grev yapma hakkı olduğu gibi bizimde bilgilendirilme hakkımız vardır diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 3393 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum