ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

“VAY UYANIKLAR VAY”

“VAY UYANIKLAR VAY”

Yazımın başlığı başkaydı, gazetemizde yer alan haberin başlığı “Vay Uyanıklar Vay” olunca, hoşuma gitti. Ben de bu başlığı uygun gördüm.

İstanbul’da ikamet eden bazı uyanıklar “Dostlar Grubu” adıyla seslerini duyurmak istiyorlar. Yasal bir kuruluş mu değil. Bileciklileri temsilen bir dernek var. Anlaşılan o ki derneğe seçilemeyenler “Dostlar Grubu” ismiyle cemiyette yer edinme hevesindeler.

Herkes kendisine göre bir yol seçebilir. Ancak başkalarını rahatsız edecek davranışlardan sakınmalılar. Bu arkadaşlar son mahalli seçimlerde İstanbul’da ikamet etmelerine rağmen Bilecik siyasetini dizayn etmeye kalktılar. Başarılı olamadılar.

Ramazan ayının son günlerinde “Bilecik Dostlar Grubu” olarak yemek vereceklerini ilan ettiler. İstanbul’dan otobüslerle geleceklerini, gelenlere ilimizi tanıtacaklarını ileri sürerek, ilimizden de birçok kimseyi yemeğe davet ediyorlar.

Yemek önce Vezirhan Kervansaray da verileceği söylense de, daha sonra meşhur Kaçak Konağa alınıyor. Gaye kaçak konağı meşrulaştırma ve para kazandırma anlayışı. Kulağıma gelen dedikodulara göre Kaçak Konağa bir para cezası kesilerek ruhsat verileceği iddia ediliyor. Böyle meşru olmayan usul denenirse gayrı meşru sebepler çoğalmış olur o işin altından kimse kalkamaz. Hani derler ya, Bektaşi’ye sormuşlar “Abdestsiz namaz olur mu?” “Ben kıldım oldu” demiş. Aynen öyle olur.

Bu hali örnek alan vatandaş çoğalır. Uyanıklık yapanlarda işin altında kalır. Bizden uyarması.

Gelelim yemek işine. Yemeğe davet eden parasını öder. Uyanık dostlar grubu yemek veriyoruz diye kendilerine pay çıkarmaya uğraş veriyorlar. Diğer taraftan da Belediyelere yemeğin parasını ödettirmeye çalışıyorlar.

Diğer Belediyelerden ilgi göremediler. Vezirhan Belediye Başkanına yemek paralarını yıkmaya uğraşıyorlar.

Biz ta baştan ne dedik “Bilecik siyasetine karışıyorlar” işte ortalığı karıştırdılar.

Silifke türküsü gerçek oldu.

'Aslı yok yaylasında 1500 koyunum var benim. 

Buyrun arkadaşlar, davetim var benim. 

Herkes kendi kesesinden yesin içsin davetim var benim.'

Gerçeklerin üstü balçıkla sıvanmaz.

 

Bu yazı toplam 3285 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR