MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

VEKİL ADAYLARI MİLLETİN Mİ GENEL MERKEZİN Mİ?

VEKİL ADAYLARI MİLLETİN Mİ GENEL MERKEZİN Mİ?

Adaylar belli oldu. Öncelikle hayırlı olsun. Basın Masası Programında aday adaylığı sürecini en ince ayrıntısına kadar yorumlamıştık. Okuyucularımızın da büyük ilgi gösterdiği konu hakkında köşe yazım yarın yayınlanacak. Ayrıca Cuma günkü programımızda bu konuyu işleyeceğiz.

Bugünkü yazımda 7 Nisan akşamı, yani adayların kamuoyuna duyurulmasıyla ilgili birkaç konuyu dile getirmek istiyorum.

CHP Bilecik’te ön seçim yaptı. Demokratik,  güzel tabloyu CHP çizdi. Tebrik ediyorum. Diğer partilerde de bir dahaki dönemlerde bu tabloyu görmek istediğimizi belirtmek istiyorum.

MHP ve Ak Parti ne yaptı? Listelerin Yüksek Seçim Kuruluna verilmesinden önce Bilecik’teki İl Başkanlarına resmen kimin aday olduğunu söylemedi. Hatta YSK’ya verdikten yarım saat belki de bir saat sonra Bilecik’teki partilerin haberi oldu.

Ak Parti Bilecik İl Başkanlığında 7 Nisan 2015 günü mesai bitimine doğru basın açıklaması yapılacağı söylendi. Arkadaşlarımız oradaydı. Hiç kimse 1 ve 2. Sıra milletvekili adayının kim olduğunu resmen bilmiyordu. 1. Sıra Milletvekili olan Halil Eldemir dahi resmen durumunun ne olduğundan haberi yoktu. Saat 17:30 sıralarında Halil Eldemir’e genel merkezden bir telefon geldi ve 1. Sıra milletvekili adayı olduğu bildirildi.

Benzer durum MHP’de yaşandı. Saat 17:00’ı geçmiş MHP İl Başkanı milletvekili adaylarının kimler olduğunu resmen bilmiyor.

Genel merkezin il başkanlıklarını hiçe sayan davranışını ben şahsen rencide edici buluyorum. İl teşkilatlarını devre dışı bırakıp tüm insiyatif genel merkez tarafından kullanılıyor. Herşey Genel Başkanının iki dudağı arasında olunca, vekiller de milletin vekili değil genel merkezin vekili oluyor. 

Milletin vekalet vereceği adayların Milletin vekili olması temennisiyle…

Hoşçakalın.

Bu yazı toplam 1496 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR