VİZYON PROJE HİZMETE GİRİYOR

VİZYON PROJE HİZMETE GİRİYOR

Bilecik Belediyesi'nin vizyon projeleri arasında yer alan 'Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi', Bilecik'in fethinin 717. yıldönümünü kutlama etkinlikleri kapsamında, yarın saat: 17.30'da Şeyh Edebali Türbesi'nde gerçekleştirilecek olan muhteşem tören ile hizmete girecek.

Osmanlı Devleti'nin kurulduğu topraklarda tarihin yaşanmışlıklarını günümüz teknolojisiyle harmanlayarak yeniden ortaya koyacak olan bu çalışma, ilimizin tanıtım ve turizm çalışmalarına büyük katkı sağlayacak. 

1-087.jpg

Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın büyük önem verdiği 'Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi' ilimizdeki turist sayısının artışını sağlamanın yanı sıra ilimizin marka değerinin yükseltilmesinde önemli bir misyon üstlenecek. 

36 OSMANLI PADİŞAHI DEDELERİ ŞEYH EDEBALİ HUZURUNDA

Bilecik Belediyesi tarafından şehre kazandırılan ve ''36 Osmanlı Padişahı Dedeleri Şeyh Edebali Huzurunda'' temasıyla işlenen Tarih Şeridi'nin açılış töreni, Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başlayacak.

Kutlu Fethin 717. yılı dolayısıyla ''Fetih Duası'' ile devam edecek programda, Bilecik Belediyesi Mehter Takımı sahne alacak ve Bilecik'in eski yerleşim alanlarında bulunan yıkık minarelerden Ezanı Şerif okunacak. 

Program kapsamında; Bilecik'in 3 boyutlu film şekliyle anlatılacağı etkinlikte şifalı pilav ve ayra ikram edilecek.

BİLECİK BELEDİYESİ OSMANLI PADİŞAHLARI TARİH ŞERİDİ 

6 asrı aşkın bir süre boyunca dünyaya hak, adalet ve medeniyet dağıtan Osmanlı Cihan Devleti'nin kuruluş toprakları olan Bilecik'te gerçekleştirilen proje ile Osmanlı Devleti'nin görkemli tarihi, kültürel ve sanatsal değerleri tekrar gün yüzüne çıkmakla birlikte, aynı zamanda 36 Osmanlı padişahı, dedeleri Şeyh Edebali'nin huzurunda olacaklar.

2-079.jpg

Osmanlı Motifleriyle bezenmiş yaklaşık 50 kişinin aynı anda izleyebileceği seyir alanını içerisinde barındırması ile adeta bir eğitim projesi olması yönüyle de önem taşıyan proje kapsamında; Osmanlı Devleti’nin kuruluşundan, yıkılışına kadar Sultanlığın başında olan 36 adet Osmanlı Sultanı’nın hükümdarlık dönemlerini yansıtan her biri 6 metre genişliğinde, 165 metre uzunluğundaki tarih şeridi şeklinde hayat bulacak.

3 BOYUTLU BİLECİK TANITIM FİLMİ

Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi’nin bütünleyicisi olarak ve Osmanlı Motifleriyle bezenmiş yaklaşık 50 kişinin aynı anda izleyebileceği seyir alanı projeye dahil edildi. Bu kapsamda 3 Boyutlu Bilecik Tarih Belgesel filmi belediye tarafından animasyon içerikli olarak hazırlatılarak temanın bütünleyicisi rolünü üstlenecek.

Şeyh Edebali Türbesi'nin restorasyon çalışmaları da proje ile bütünlük sağlayacak ve Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi Açık Hava Müzesi Projesi; görkemli tarihi, kültürel ve sanatsal değerlerin harmanlanmış bir sanat anıtı özelliği taşımakta.  

Aynı zamanda bir eğitim projesi olarak da ele alınabilecek proje kapsamında başta çocuklar olmak üzere her yaş grubundaki ziyaretçiler, Osmanlı Devleti'nin 36 padişahı ve devirleri hakkında görsel materyallerin de katkısıyla tarihlerini anlama fırsatı yakalayacaklar.

3-046.jpg

Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi Projesi kemer ve sütunlar içerisinde bulunan alanın ortasında kalan bölgede, Osmanlı saray bahçeleri,  has bahçe özelliği taşıyan bir yapıda havuzlar ve yürüyüş yolları, dinlenme alanları, dönemin çiçek bahçelerini ve güzelliklerini yansıtacak peyzaj düzenlemeleri ile rengarenk bir görünüm kazanacak.

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3020 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum