ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

YA İLK VALİ YA SON VALİ

YA İLK VALİ YA SON VALİ

28 Şubat 1989 yılında yayın hayatına başladığımızda Vali Güner Orbay idi. Çıkan kararname ile merkeze alındı ve emekliye ayrıldı. Yerine Refik Arslan Öztürk geldi, ilk valiliğiydi. Sanırım ilimizde son 30 yılda en uzun valilik yapan o oldu. Ünal Ülkü geldi onunda ilk valiliğiydi. Merkeze alında bir daha ismini duymadım.

Ayhan Çevik, çeşitli yerlerde valilik yaptı, teröristlerin bombalı saldırısına uğradı, iyileştikten sonra ilimize atandı. Bilhare merkeze alındı ve rahmetlik oldu. Yerine yine ilk valiliği olan Musa Çolak geldi, 5 yıl görev yaptı, buradan Siirt'e tayin edildi. Oradan da merkeze alındı. Musa Çolak'tan boşalan koltuğu Bolu Valiliği görevinden ilimize gönderilen Halil İbrahim Akpınar aldı. O da merkeze alındı, FETÖ soruşturmasından görevden uzaklaştırıldı.

Akpınar'dan sonra Ahmet Hamdi Nayir geldi. Onun da ilk valiliği Bilecik oldu. Kütahya'da valilik görevine devam ediyor. Yerine yine ilk valilik göreviyle Süleyman Elban atandı. Bir yıl görev yaptı ve Ağrı'ya gönderildi. Son kararnameyle yine ilk vali olarak Tahir Büyükakın ilimizi şereflendirdi.

Ayhan Çevik ve Halil İbrahim Akpınar, Bilecik'ten büyük illerde valilik yaptıktan sonra ilimize geldiler. 'Biz daha büyük illere tayin edilmeliydik' düşüncesinden hiçbir zaman kurtulamadılar.

İlk valilerin ise uzun zaman acemilik yaşadıklarına şahit olduk. Ağrı'ya atanan Süleyman bey, acemiliği çok çabuk atlattı, iç turizmde canlanma meydana getirdi ve tarihi hatırlatıcı projeler üretti. Aksiyon hale getirilmesine ramak kala çok acele Ağrı'ya gönderildi.

Tahir bey, ilk vali olarak geldiler. İzmit gibi sanayinin canlı olduğu, ülkemiz maliyesine yüksek miktarlarda verginin yatırıldığı, Türkiye'nin kalbi İstanbul gibi bir ilin komşu ilinde görev yapan biri. Böyle meziyetli bir ilden gelmesi, kazandığı tecrübeleri ilimize aktarır diye düşünüyorum. Bilecik'in devlet yatırımlarından az istifade ettiğini düşünüyorum. Her il müdürlüğünün kendine ait binaları olması gerekir. Yenişehir yolu, Bilecik-Söğüt, Gölpazarı ve Yenipazar yollarının acilen yapılması lazım.

İlimize hizmet eden tüm valilere teşekkür ediyorum. İlimize bir yıl gibi kısa zaman hizmet eden ve başarılı projeler üreten, turizmi canlandırarak iz bırakan Süleyman beye teşekkür eder, yeni valilik görevinde başarılar dilerim.

Sayın Valli Tahir Büyükakın'ın konuşmalarından manevi değerlerimize kıymet vereceği kanaatini edindim. Allah başarılar versin.

 

Bu yazı toplam 2374 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR