YAĞCI'DAN YARIN GAZETESİ'NE SERT TEPKİ

YAĞCI'DAN YARIN GAZETESİ'NE SERT TEPKİ

Hükümet karşıtı yayın organlarından aldığı asılsız haberlerle Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’yı yıpratmaya ve kamuoyunda küçük düşürmeye çalışan Yarın Gazetesi bir kez daha duvara tosladı. Gazete, fiyaskolarla dolu yayın hayatına bir yenisini daha eklemeyi başardı.

Daha önce Selim Yağcı’nın belediye başkanlığı görevinden alınacağını yazan gazete, Bilecik Belediyesi’nin 65 milyon TL borcu olduğuna ilişkin asılsız haberiyle bir kez daha kamuoyunda komik duruma düştü.

YAĞCI’DAN YARIN GAZETESİ’NE SERT TEPKİ

Belediye Meclisi’nin Mart ayı toplantısında, bahse konu gazetenin asılsız haberiyle ilgili konuşan Başkan Yağcı, net bir dille “Asılsız haberler” ifadesini kullandı. Bilecik Belediyesi’nin borcunu açıklamaktan da çekinmeyen Başkan Yağcı, 2004 yılında göreve geldiğinde belediyenin gelirine göre 9 kat borcu olduğunu anımsatarak, “65 milyon gibi bir borç yok. İller Bankası’na 18 milyon anapara borcumuz var, faizi ile birlikte 23 milyon. Faizi ile birlikte 16 milyonda bankalara borcumuz var” diyerek son noktayı koydu.

BELGEDEN MUHABİR ÇIKTI

Hatırlanacağı üzere, belediyenin 65 milyon borcu olduğu yönünde asılsız haberin Yarın Gazetesi’nde yayınlanmasının ardından Bilecik Belediye Başkanlığı’ndan konuya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, bahse konu haberin maksatlı şekilde yapıldığına atıfta bulunularak “Basın özgürlüğünün sınırları bellidir. Asılsız, gerçeklere aykırı, art niyetli, Belediyemizi zan altında bırakmayı amaçlayan iş bu haberlere ilişkin haberi yayınlayan gazete hakkında 5187 sayılı Basın Kanunu ve Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddelerine istinaden hukuki müracaat hakkımızı saklı tutarız” denilmişti.

Açıklamayı yayınlayan Yarın Gazetesi, belediyeye belgeleriyle cevap vereceğini söylemişti ancak haber gibi bu ifadesi de asılsız çıktı. Gazete, belge diyerek Sözcü Gazetesi’nde haberi yapan muhabirin fotoğrafını yayınladı.

BAŞKAN, NOKTAYI KOYDU

Gelinen süreçte, Belediye Başkanı Selim Yağcı, meclis toplantısında yaptığı konuşmada, asılsız haberlerle ilgili son noktayı koydu. Başkan Yağcı, belediye meclis üyelerinin de Bilecik Belediyesi’nin gelir ve giderlerini çok iyi bildiklerine vurgu yaparak, Yarın Gazetesi’ne sert sözlerle tepki gösterdi.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, Yarın Gazetesi’ne verdiği tokat gibi cevapta şunları kaydetti:

“Basın yayın organlarında bazı ulusal gazeteler mesnet gösterilerek belediyemizin borçlarına ilişkin asılsız haberler bildiriliyor. Belediyelerin borçlarını rakamsal olarak değil ödeme kabiliyetleri olarak değerlendirmek lazım. Biz Bilecik Belediyesi’ni 2004 yılında aldığımızda belediyenin 3,2 milyon geliri vardı ve 28 milyon borcu vardı. Yani gelirinin 9 katı. Bugünkü bütçemizin 80 milyon olduğunu düşünürsek 720 milyon borcumuz olsa hepimiz ürpeririz. Ama Bilecik Belediyesi’nin o dönemlerde bu kadar çok borcu vardı.

‘BÖYLE BİR BORCUN OLMASI MÜMKÜN DEĞİL’

65 milyon gibi bir borç yok. Bütçe elinizde, denetim komisyonları raporlarını hazırlıyor. Bu sene Bilecik Belediyesi’nin bütçesini 82 milyon ilan ettik. İller Bankası’na bizim öyle bir borcumuzun olması mümkün değil, belediyenin tüm borçlarını düşündüğümüzde de öyle bir borcun olması mümkün değil.

İller Bankası’na 18 milyon anapara borcumuz var, faizi ile birlikte 23 milyon. Faizi ile birlikte 16 milyonda bankalara borcumuz var. Bilecik Belediyesi’nin kredibilitesi belediyeler arasında en yüksek belediye. Bu zamana kadar hiçbir borcumuzu bir gün dahi sekteye uğratmadan ödedik. Önceden bütçemizin 9 katı borcumuz varken şu anda bütçemizin yarısı kadar borcumuz var. Oransal anlamda baktığımızda Bilecik Belediyesi 18 kat daha iyi durumdadır.

‘HİZMETLERE MADDİ YÖNÜYLE BAKILMAZ’

Ayrıca şehre yatırım yapmak adına borçlanmak gerekiyorsa idareler korkmadan borçlanmalı. Kongre merkezimizi bugün yapsak 35-40 milyondan aşağıya olmaz. Yeni otogarı yapmaya kalksanız 20-25 milyondan aşağıya yapılacak bir bina değil. Kapalı Pazar yine 10-15 milyonluk bir yatırım. Belediyecilikte hizmetlere maddi yönüyle bakılmaz.

Bozüyük Belediyemiz yurt dışı kredisi kullanacak yaklaşık 100-130 milyonluk bir alt yapı çalışmasına girecek. Bilecik bunu 14 yıl öncesinden yaptı ve tüm alt yapı yenilendi. Bilecik’in coğrafyası da düşünüldüğünde demekki biz 14 yıl önce bu şehrin alt yapısına 100 milyona yakın para yatırmışız.

Kocaeli’nde bir toplantımız vardı orada Çevre ve Şehircilik Bakan yardımcımızda vardı ve o da açıkladı Sözcü Gazetesi’nde yayınlanan haberin gerçeği yansıtmadığını söyledi” dedi.

Kaynak:Mücahid ERDAL

Bu haber toplam 4794 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum