YANDAŞLAR KANUNLARDAN MUAF MI?

YANDAŞLAR KANUNLARDAN MUAF MI?

Bilecik İl Özel İdaresi tarafından, Eski Vali Konağı yerine işletim ve geri devir modeli ile ihaleye çıkarılan, projesi ihaleyi yapan idarenin iznine, yapı ruhsatı Bilecik Belediyesince imar mevzuatına göre takip edilmesi gereken, yapının kaçak olarak yapılması üzerine konu Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulacağı öğrenildi. 

Bilecik Belediyesi 4113 nolu yapı ruhsatına uygun bina yapmayan Mehmet Ergün’e ait kaçak konakla ilgili hiçbir işlem yapmaması kamuoyunda çok sayıda dedikoduya sebep oluyor. 

Bilecik Valiliği İl Encümen kararları ile köylerde sadece 2015 yılı içersinde 7 kaçak yapının yıkım kararı alınırken, Bilecik’in merkezinde belediyenin denetimindeki binanın kaçak olarak yapılması vatandaşlar tarafından “Yandaşlar kanunlardan muaf mı?” dedirtti.

Eski Vali Konağının yerine yapılan inşaattaki usulsüzlük iddialarıyla ilgili 17/12/2015 tarihinde yapı ruhsatı çıkan ve Bilecik Valiliğinin haberlerimizle ilgili 4 Şubat 2016 tarihinde gazetemize gönderdiği açıklama ile iddialarımızın doğruluğu anlaşıldı.

Açıklamada “Bilecik Belediye Başkanlığınca, anılan arsanın bitişik nizam yedi kata kadar konut ve ticari alan imarına sahip olduğu, bu sebeple daha küçük yapılaşmaların geçici imar iznine tabi olduğu belirtilmesi üzerine İl Encümenimizce, kiralayanın, Belediyenin muvakkat yapı ruhsatı şartını kabul etmesi halinde kiracıyla sözleşme yapılması, aksi halde geçici teminatının iade edilerek, ihalenin iptal edilmesi kararının yükleniciye tebliğine rağmen yüklenici tüm şartları kabul ederek sözleşme yapılmıştır” deniliyor.

Aynı yazının devamında “Bilecik Belediye Başkanlığınca söz konusu taşınmaz üzerine yapılacak inşaat ile ilgili 4113 nolu geçici yapı ruhsatı idaremizce gönderilmiştir” deniliyor.

4113 nolu 17/12/2015 tarihli yapı ruhsatında inşaatın toplam taban alanı 99 metrekare 2 kat gözükmesine rağmen 3 kat fazla kaçak inşaat yapıldığı, Bilecik Belediyesi İmar Müdürünün kaçak yapıyla ilgili ruhsat vermediği ancak Mehmet Ergün’ün ruhsatsız olarak faaliyet gösterdiği ve gıda hizmeti verdiği biliniyor.

yandaslarmuafmi.jpg

Bilecik Belediyesince esnaflar rutin olarak ruhsat kontrolü yapılırken, ramazan öncesinde bu denetimler sıklaştırılırken Kaçak Konak olarak bilinen Mehmet Ergün’e ait restorana denetim yapılmayarak çifte standart uygulandığı da tüm kamuoyunca biliniyor.

Gıda satış mekanları, il gıda tarım ve hayvancılık müdürlüğü tarafından denetimi yapılırken Şubat ayından bu yana kaçak olarak faaliyet gösteren mekanla ilgili denetimin yapılmaması da dikkat çekiyor.

Bize “iftira atıyorsunuz” diyenler Belediyenin izin verdiği gibi inşaatı yaptınız mı? Doğru söyleyen bizlere siz iftira atıyorsunuz.

Kaynak:Mücahid ERDAL

Bu haber toplam 3298 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum