YAPILAN PROPAGANDALARI MİLLET SANDIK BAŞINDA HATIRLAR

YAPILAN PROPAGANDALARI MİLLET SANDIK BAŞINDA HATIRLAR

Son anayasa değişikliği referandumunda muhalefet “Bütün yetkiler tek kişide toplanıyor, bunun sonu diktatörlükle sonuçlanır. Parlamento yetkisizleştiriliyor..” diyerek hayır oylarının %49’a çıkmasını sağladı. Yine de değişiklik %51’le kabul edildi.

Anayasada yapılan değişiklik 2019 yılında yapılacak seçimlerden sonra yürürlüğe girecekti. Bürokrasi başına gelecekleri fark etti devlet işlerini yavaşlattı. Devlet Bahçeli’nin erken seçim teklifini kabul eden hükümet 24 Haziranda seçimlere gitme kararı aldı.

Muhalefet, Reisi Cumhur Başkanlığını kazanamayacağını anladı. Kendisi yerine avanesi “Ak Partili seçmen Reise oyunu verir, verecekte, Milletvekilininde oyunu Ak Partiye vermeyecek, görünen şu anda o” propagandasına başladı.

Hedef burada Başkanlığı kazanacağı belli olan Recep Tayyip Erdoğan’ı parlementoyu muhalefetin ele geçirmesiyle çalıştırmamak, halkın gözünden düşürmek, Reisi erken seçime zorlayarak Erdoğan’dan kurtulma projesi.

Erdoğan’dan bu yolla kurtulma planları yaparken “parlemento bu anayasa değişikliğiyle yetkisizleştiriliyor..” sözlerinin ne kadar gerçeklerden uzak olduğunu söylemiş oluyorlar. Yetkisizleştirilen parlamento çoğunluğu muhalefetin eline geçince Başkanı çalışamaz hale nasıl getirilebiliyor?

Demekki yapılan propaganda yanlış. Muhalefet “seçimleri kazandığımız takdirde parlementer sisteme geri döneceğiz” diyor. Milletin feraseti bunları iktidara getirmezde, faraza gelseler bile yeni sistemi Ak Partiden daha çok sahiplenirler.

2010 Anayasa değişikliğinden Ak Parti iktidarı “bu değişiklikle 28 Şubatçılar da yargılanacak” dediğinde muhalefet “yalan, asla yargılanamayacaklar çünkü zaman aşımına uğradılar” demişlerdi.  Ne oldu yargılandılar ve mahkum oldular. Yargıtay kararı onaylanırsa içeri girecekler rütbeleri sökülecek. Yanlış yapılan propagandalar havada kalmaz milletin hafızasına yazılır. Seçimlerde bunları hatırlayarak oyunu verir, bunu da bilesiniz.. 

NOT: Peygamberimiz (SAS) "En faziletli sadaka Ramazan ayında verilen sadakadır" buyurduğu Ramazan ayına giriyoruz, tebrik eder nice ramazanlara ve bayramlara ulaşmak dileğiyle hayırlı ramazanlar.

 

Bu haber toplam 1414 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum