YARASI OLAN GOCUNUR

YARASI OLAN GOCUNUR

Bir deli kuyuya taş atmış, kırk akıllı kişi çıkaramamış denir ya! Onun gibi bir makam sevdalısı yanlış iş yaptı kaygısı bize düştü.

Bu hususta evvelce gerekli cevabı yazılarımda vermiştim. Tekrar tekrar yazmama gerek yok. 

Bana cevap veren şahsın lüzumsuz sataşmasına değinmek istiyorum.

Anka Haber Ajansının Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın partisi tarafından istifasının isteneceğiyle ilgili haberi yapan Yarın Gazetesi; aynı haber sitesinin ANKA Haber Ajansı AK Parti Parlamento Muhabiri Besti Karalar’ın ‘Haberimin arkasındayım’ dediğini haberleştiren de sizsiniz, muhabirimizin Ak Partili yetkiliye ‘Belediye Başkanının görevden istifa ettirileceği haberinin Yarın Gazetesi’nde çıktığını, doğruluk derecesini’ sorduğunda neden rahatsız oluyorsunuz? Hedef gösterildiğini iddia ediyorsunuz? 

Benim meclis başkanıyla mahkemelik olduğumu manşetten ismimle, resmimle verilirken de demekki hedef göstermek niyetini taşıyorsunuz diye düşünmekte haklı olabilirim. 

Cevabi yazının bir bölümünde ‘Demokrasi denen birşey var gerçi bu sıralarda ülkemizde demokrasi diye birşey kaldı mı o da düşünülür oldu. Demokrasiye saygı da kalmadı. Hani "hainlikle" suçladığınız Oğuz Sertler, partiden ihraç edilmişti günlerce yazıp çizdiniz adam halen AK Partili İl Genel Meclis üyesi ve İl Genel Meclis Başkanı olarak görevinde duruyor. Hatta AK Parti grubu adına AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Serkan Yıldırım, grupları adına Oğuz Sertler'i 2017 yılı Denetim Komisyonu’na önerdi iyi hatırlayınız. O kadar yazıp çizmenize rağmen ihraç ettirmeye gücünüz yetmedi mi, dinlemediler mi yoksa sizi AK Parti'nin yetkili mercileri uykularınızı kaçırmıştır eminim. İnsanları hainlikle suçlayacağınıza 14 sayfaya çıkarken ilimizde çıkan 2 gazeteyi arkadan nasıl vurduğunuzu ortaya koyarak bence onun vicdan muhasebesini yapın siz önce.’ Diyorsunuz.

Biz haberleri yaparken Sertler’in yanlış yolu tercih ettiği için gerekenleri yazdık. Bakın Sertler’in partiden ihraç edildiğini Ak Parti İl Başkanlığı açıklamasından bütün basının yazmasıyla kamuoyu haber sahibi oldu. Bu açıklamayı siz bakın nasıl vermişsiniz.

yarin-001.jpgCafer Elmas  

İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler, geçtiğimiz ay yapılan İl Genel Meclis Başkanlık seçiminde parti içinde alınan karara uymadığı ve adaylığını açıkladığı ayrıca muhalefet partilerinin oylarıyla yeni Başkan seçildiği iddiaları ile İl Disiplin Kurulu'na sevkedilmişti.           

İl Disiplin Kurulu üyeleri ve İl Başkanı Fikret Karabıyık'ın da bulunduğu toplantı sonrası İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler'in AK Parti'den ihraç kararı çıktığı açıklandı.

AK Parti İl Başkanlığı'ndan akşam saatlerinde yapılan açıklama şöyle: 

'4 Nisan tarihinde yapılan il genel meclis başkanlığı seçiminde parti ilke kararlarına uymayarak aday olan ve İl genel meclis başkanı seçilen Oğuz Sertler, disiplin kurulumuz tarafından partimizden ihraç edilmiştir. 

Kamuoyuna duyurulur.'

Şimdi ne olacak?

İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler'in İl Disiplin Kurulu tarafından alınan ihraç kararı sonrası Genel Merkez'in bu karara ne diyeceği merak konusu. 

Sertler'in İl Disiplin Kurulu tarafından ihracı istemine karşı alınan kararı 7 gün içinde AK Parti Genel Merkezi'ne itiraz edeceği ve ayrıca kendisi ile ilgili yapılan haberleri yargıya taşıyacağı gelen bilgiler arasında.

Bunun yanısıra AK Parti İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler, İl Disiplin Kurulu'nun almış olduğu karar ile partiden ihraç edilmesiyle birlikte AK Parti İl Genel Meclis Başkanlığı'nı da kaybetmiş oluyor.

Sertler'in önümüzdeki günlerde yaşanan süreçlere ve verilen bu karara karşı nasıl tavır takınacağına ilişkin açıklama yapması bekleniyor.”

Eğer Ak Parti halen bu açıklamadan sonra bile Oğuz Sertler’i partilisi görüyorsa o benim sorunum değil, Ak Parti’nin sorunu. Verdiğiniz haberi unutup bize sataşmakla yanlış adresi hedef alıyorsunuz derim.

Bizi 2 gazeteyi arkadan vurmakla suçluyorsunuz. 14 sahife çıkmak kanuni bir haktır. Her zaman içinde bu hak kullanılabilir. Hainlik ifadesi meslekdaşlarını oraya buraya şikayet edenler için kullanılır.

Pandora kutusuymuş. Tehditlere pabuç bırakacak değiliz. Yarası olan gocunur, üstü kapalı tehditvari yazılara cemiyet nazarında suçluymuş gibi algı oluşturmak doğru bir hareket değil. Varsa açıklayabilirsiniz, cevabını da alırsınız.

Biz yazıyoruz, çiziyoruz cemiyetin Mevlana’nın şu sözüne göre değerlendirebileceğini düşünüyorum. ‘Bir lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye!’

 

Bu haber toplam 2747 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.