YARDIM TIRLARI YOLA ÇIKTI!

YARDIM TIRLARI YOLA ÇIKTI!

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan ‘Şimdi Yaraları Sarma Zamanı’ adlı yardım kampanyası kapsamında Suriye Türkmenlerine gönderilmek üzere toplanan 2 yardım tırı dualarla uğurlandı.
Suriye’deki Türkmenler için başlatılan yardım kampanyasında toplanan 55 ton un yardımı, Cuma namazının ardından Kayıboyu Camii’nden gönderildi.
Kurban Bayramı öncesi Suriye'deki Türkmenlere ulaştırılacak yardımların hayırlar getirmesini dileyen İl Müfüsü Necati Akkuş, geçen hafta Cuma günü başlatılan yardımların 2 tırı doldurmasının sevincini yaşadıklarını ifade etti. 
Müftü Akkuş, yardımda bulunan ve katkı sağlayanların hayırlarının kabul olmasını dileyerek,"Şu anda özellikle Halep ve Azez bölgesinde un, su ve gıda sıkıntısı baş gösterdi. Onlara destek vermek için bir kampanya başlattık. Bu kampanya Osmaneli ilçemiz Ektaş Un Fabrikası’nda 50 ton un aldık. Onlar da 5 ton yardımda bulundular. Bugün bu yardımları Suriye’ye uğurlayacağız. Cenabı Hak, hayır yapanların hayırlarını kabul eylesin" ifadelerini kullandı.   
Yapılan duanın ardından yardım tırları yola çıktı. 

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2175 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum